banner913
banner932
banner1032

Çalışma Dairesi’nin raporu bekleniyor

banner1020

İskele’de bir sitede önceki gün metan gazı zehirlenmesi sonucu İranlı iki site çalışanının hayatını kaybetmesinde ihmalkarlığı görülen iki site yetkilisi mahkemeye çıkarıldı. Olayla ilgili Çalışma Dairesi uzmanlarının hazırlayacağı rapor bekleniyor

banner1045
Çalışma Dairesi’nin raporu bekleniyor

banner971
İskele’de seasar Resort sitesinde önceki gün kirli su atık toplama havuzu içerisindeki atıkların arıtılması ile ilgili 3 metre derinlikteki koridor bölümünde, gerekli emniyetleri alınmaksızın rutin kontrol ve çalışma yapmakta olan site çalışanları İran uyruklu 41 yaşındaki Muefa Mohammad Şhayeste ve 33 yaşındaki Mohamad Aghjeloo yer altındaki havuz ve koridor içerisinde biriken metan gazından dolayı zehirlenerek yaşamlarını yitirdi.
Yaşanan olay sonrası önceki gün seasar Resort bakım ve onarım müdürü Eyüp Han ve arıtma tesisinden genel sorumlu Hamit Okay Yurdacan, polis tarafından tutuklanmıştı. Dün sabah ise tutuklanan iki şahıs İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemede tahkikatı yürüten polis memuru Nuri Güner, “Tedbirsizlik” ve “İhmalkarlık yüzünden ölüme neden olma” suçlarından sitenin bakım ve onarım müdürü zanlı 1 Eyüp Han ve arıtma tesisinden orumlu zanlı 2 Hamit Okay Yurdacan’ın mahkeme emri gereği tutuklandıklarını aktardı.
 Nuri Güner, dün Çalışma Dairesi’nin olay mahallinde iş sağlığı ve güvenliği açısından çalışma yapmakta olduğunu söyleyerek Çalışma Dairesi uzmanlarının hazırlayacağı rapor ışığında tahkikata yön vereceklerini ifade etti.
Tahkikat memuru meseleyle ilgili olarak araştırmanın devam etmesinden dolayı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Savcı Fırat Kızıltunçlar da meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, “İki kişinin ölümüyle neticelenen olayda tahkikat memuru ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi sonucunu beklemektedir. Çalışma Dairesi iş kazasıyla ilgili söz konusu alanda inceleme yapmakta ve gerekli raporları hazırlamaktadır. Tahkikat memurunun alması gereken ifadeler mevcuttur. Bunlar için süreye ihtiyacı vardır. Zanlıların serbest kalması durumunda söz konusu tahkikata etki edebileceği aşikardır. Tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların iki gün poliste tutuklu kalmasını talep ederim” dedi.
İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı, soruşturma amaçlı zanlıların iki gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.