banner913
banner932
banner1032

Gümrük komisyoncusu sahte belgeden tutuklandı

banner1020

Gümrük komisyoncusu Tunahan Yıldırımlar, Motorlu Araçlar Dairesi Müdürlüğü'ne yazılan izin belgesi üzerindeki izin geçerlilik tarihlerinin olduğu kısımda değişiklik yaparak, izin süresini uzatıp evrak sahteledi

banner1045
Gümrük komisyoncusu sahte belgeden tutuklandı

banner971
Lefkoşa’da 24 yaşındaki gümrük komisyoncusu Tunahan Yıldırımlar'ın, 2 Temmuz’da bir bankada ipotekli olarak bulunan tır aracın KKTC’den çıkarılabilmesi maksadıyla, banka tarafından söz konusu araç için yazılan izin belgesini sahteledikten sonra araç şoförüne verip tedavüle sürdüğü ve aracın KKTC’den çıkış ve giriş yapmasına olanak sağladığı tespit edildi.
"Sahte evrak düzenleme, sahtelenmiş evrağı tedavüle sürme” suçlarından tutuklanan gümrük komisyoncusu Tunahan Yıldırımlar dün mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru, zanlı hakkındaki olguları aktardı.
Polis memuru, zanlının 2 Temmuz 2024 tarihinde, isminin baş harfleri A.U.'dan, yurtdışı taşımacılığı yapmak amacı ile kiraladığı ve bir banka adına rehin bulunan ND 249 plakalı tır çekici aracın KKTC'den çıkışını sağlamak için banka tarafından KKTC Motorlu Araçlar Dairesi Müdürlüğü'ne yazılan izin belgesi üzerindeki izin geçerlilik tarihlerinin olduğu kısımda değişiklik yaparak, izin süresini uzatıp konu evrakı sahteledikten sonra, tır çekici aracın şoförlüğünü yapmakta olan N.Ç'ye vererek tedavüle sürüp, konu aracın Girne Limanı'ndan KKTC dışına çıkış ve giriş yapmasını sağladığını söyledi.
Polis memuru, zanlının tutuklandığını, suç unsuru sahte evrakın emare olarak alındığını belirtti. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini belirtti.
Polis, alınması gereken ifadeler ve aranmakta olan emareler olduğunu belirterek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, zanlının 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.