banner913
banner932
banner1032

Kamera görüntüleri inceleniyor

banner1020

Girne’de 800 gram hintkeneviri, uyuşturucu madde içeren 43 adet hap, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan paralarla yakalanan 25 yaşındaki Nijeryalı zanlıya 6 gün daha tutukluluk verildi

banner1045
Kamera görüntüleri inceleniyor

banner971

Girne’de gerçekleştirilen Game Over operasyonunda 800 gram ağırlığında hintkeneviri, MDMA türü uyuşturucu madde içeren 43 adet hap, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 7600 TL, 230 STG, 300 Dolar ve 20 Euro nakit parayla yakalanan 25 yaşındaki Nijeryalı Ifeanyi Augustine Okeke dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis, 12.08.2024 tarihinde, PGM-Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğüne gelen bir bilgide zanlının GH 642 ve VY 068 plakalı araçlarla kanunsuz uyuşturucu madde tasarruf edip satış yaptığını öğrendiklerini söyledi. Polis, PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmada zanlının 12.08.2024 tarihinden itibaren VY 068 plakalı araç ile Girne'de birçok apartmana girip çıktığının tespit edildiğini ancak herhangi bir somut bulguya rastlanılmadığından takibe devam edildiğini kaydetti.

Polis, akabinde 19.08.2024 tarihinde zanlının VY 068 plakalı araç ile Şht. İsmet Dülgeroğlu Sokağa gelerek bir apartmanın önünde park ettikten sonra kapalı otoparka yürüyerek GH 642 plakalı aracın kapısını açıp, içerisinden altın renk puma yazılı siyah renk sırt çantası aldığı esnada görevli polisleri fark etmesi üzerine konu çantayı ve GH 642 plakalı araca ait anahtarı yere atıp kaçmaya çalıştığı esnada makul güç kullanarak yakalandığını açıkladı.

Polis, atılan çantanın emare alındığını, yapılan arama neticesinde; ön cep kısmında 6 adet çıtçıtlı naylon içerisinde 100 adet alüminyum folyoya sarılı yaklaşık 250 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu , Natures Field ve Supradyn marka hap kutuları içerisinde toplamda 35 adet, mavi renk MDMA içerdiğine inanılan hap bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis, tutuklanan zanlının yapılan üst aramasında ise giymekte olduğu kot pantolon sağ cep kısmında uyuşturucu satışından elde edilen 7 bin 600 TL, 300 Amerikan Doları, 230 Sterlin ve 20 Euro nakit para bulunarak emare olarak alındığını açıkladı.

Polis, GH 642 plakalı araç içerisinde devam eden arama neticesinde, 3 ayrı siyah renk naylon poşet içerisinde13 adet şeffaf renk naylon, 5 adet çıtçıtlı şeffaf naylon ve 120 adet alüminyum folyo içerisinde yaklaşık 350 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve bir adet çıtçıtlı şeffaf renk naylon içerisinde 8 adet MDMA, çanta içerisinde 1 adet folyoya sarılı yaklaşık 1.5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu ve 2 adet üzerinde uyuşturucu madde olan hassas terazi, ve uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan 1 adet naylon, 28 adet küçük çıtçıt naylon ile 40 adet alüminyum folyo parçası bulunarak emare alındığını kaydetti.

Polis memuru, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 2 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde ele geçirilen maddelerin analize gönderildiğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu kaydeden polis, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç, zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.