banner913
banner932
banner1032

“Uyuşturucu bağımlısıyım” diyen zanlıya bir yıl hapis

banner1020

Lefkoşa’da askeri yasak bölgeyi ihlal eden ve üzerinde uyuşturucu bulunduktan sonra “Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Her çeşit uyuşturucuyu içerim” diyen Abdo Ilıkkan, bir yıl hapse mahkum edildi

banner1045
“Uyuşturucu bağımlısıyım” diyen zanlıya bir yıl hapis

banner971

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde uyuşturucu ve sirkat suçlarından yargılanan Abdo Ilıkkan hakkındaki dava dün karara bağlandı.

Sanık, 1 Mayıs 2024 tarihinde tespit edilemeyen miktarda amphetamine türü uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan ithal edip, tasarruf etmek, tespit edilemeyen miktarda methamfetamine ve hintkeneviri türü uyuşturucu tasarruf etmek ve sirkat suçlarından bir yıl hapse mahkum edildi.

Yargıç, sanığın 1 Mayıs 2024 tarihinde Çağlayan bölgesinde askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği tespit edilerek, tutuklandığını, daha önce de yasa dışı bir şekilde güneye gidip geldiğinin tespit edildiğini açıkladı. Yargıç, sanığın üzerinde yapılan aramada içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 2 adet cam pipet tespit edildiğini, sanığın ifadesinde “ben methamfetamine kullanıyorum. Bugün güneyde kız arkadaşımla kullandım. Pipetler oradan kaldı. Buraya gelirken cebimdeydi. Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Her çeşit uyuşturucuyu içerim. Kanımı alıp bakabilirsiniz” dediğini aktardı. Yargıç, sanığa yapılan kan tahlilinde methamfetamine, amphetamin ve hintkeneviri tespit edildiğini açıkladı. Yargıç, pipetlerde de methamfetamine türü uyuşturucu belirlendiğini söyledi.

Yargıç sanığa ceza takdir ederken suçun ciddiyeti, vahameti, neticeleri, sanığın kişisel durumunu ve cezaya etki edebilecek tüm faktörlerin birlikte değerlendirildiğini söyledi. Yargıç, sanığın tasarruf ettiği uyuşturucu miktarlarının çok cüzi miktarlar olup, şahsi kullanım amaçları için tasarruf edildiğinin görüldüğünü belirtti. Yargıç bununla birlikte sanığın birden fazla uyuşturucu tasarruf etmiş olmasını, bunlar içerisinde oldukça ağır türler bulunmasını sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi Yargıç, sanığın ayrıca 120 bin TL tutarında soğuk hava komprösürünü sirkat etmesiyle ilgili davanın da dikkate alındığını belirtti.  Başkan, meblağın yüksek olduğunu, sanığın müştekiyi tazmin etmediğini belirtti. Başkanı bu hususun ceza takdirinde sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini belirtti.

Yargıç sanığın genç ve sabıkasız olmasını da değerlendirdikten sonra bir yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.