banner913
banner932
banner1032

Mersin’de 10 TL, KKTC’de 100 TL

banner1020

banner1045
Mersin’de 10 TL, KKTC’de 100 TL

banner971
Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, ülkemizde ekonomik düzenin alt üst olduğunu herkesin keyfi bir şekilde fiyat uygulaması yaptığını savunarak son günlerde ülkemiz marketlerinde satılmakta olan mutfakların temel maddesi olan domates fiyatlarını Türkiye’den gönderilen fiyatla karşılaştırarak isyan ettiler.
Vatandaşlarımız ülkemizde girdi maliyetleri ve taşımacılık maliyetlerinin Türkiye’ye göre 2 kat fazla olduğunu bildiklerini ancak fiyatların en az 5 kat daha fazla olduğunu ifade ettiler.
“Karşı sahildeki marketlerde(Mersin) bugün 10 lira olan domatesin kilosu Kuzey Kıbrıs’taki marketlerde 100 lira ve daha fazla fiyatla satılıyor” diyen vatandaşlarımız bunun nasıl bir kazanç olduğunu sorguladılar.
Ülkemizde domates arzı az ise neden Türkiye’den ithal edilmediğini sorgulayan vatandaşlarımız “Zaten aldığımız maaş ay başından kirayadır, elektriğedir, suyadır derken bitiyor. Marketlere gittiğimizde ise gördüğümüz bu fiyatlarla adeta yıkılıyoruz” diye konuştular.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.