banner913
banner932
banner1032

KTÖS: “DAÜ’nün varlıkları üzerinden peşkeş iddiaları kaygı verici”

banner1020

banner1045
KTÖS: “DAÜ’nün varlıkları üzerinden peşkeş iddiaları kaygı verici”

banner971
 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), ülkenin eğitim bilimi üretiminde en önemli üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) "varlıkları üzerinden peşkeş” iddialarının kaygı verici bulduğunu açıkladı.
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yazılı açıklamasında, hükümetin, üniversitelere sadece “kitle turizmi anlayışıyla ekonomiye kazanç" olarak baktığını ileri sürerek, eğitim için ayrılan kamusal alanların “kumar turizmine” hizmet edecek hale dönüştürülmek istemesini eleştirdi.
“Böyle bir ihtimale sendika ve sivil toplum örgütleriyle birlikte öncelikle bağımsız kurumların karşı çıkması toplumsal ahlakımızın gereği olmalıdır” diyen Maviş, şunları kaydetti:
“DAÜ’nün kullanımındaki varlıkların Taşınmaz Mal Komisyonu çerçevesinde çözümlenmesi, üniversitenin itibarı için önemlidir. Bu yönde tüm tarafların iyi niyet çerçevesinde DAÜ’den bir şey talep etmeden uzlaşı göstermesi örnek bir dayanışma olacaktır. Bu anlamda DAÜSEN’in üniversitesin kullanımında olan varlıkların, kamusal yarar çerçevesinde ortak projeye dönüştürülerek kullanılması gerekliliği çağrısını desteklediğimizi vurgularız.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.