Doktorumuzu anarken!

Abone Ol


Kıbrıs Türkünün var oluş mücadelesine önderlik etmiş iki güçlü isim, iki önder, 
Dr Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş ın ölüm yıldönümlerini arka arkaya andığımız şu günlerle, siyaset arenamızda yaşatılan kaos nasıl bir tezat oluşturuyor, farkında mısınız?
Dr Fazıl Küçük ün mücadele bayrağını açtığı o karanlık günlerdeki ortamları anlamaya çalışın. 
Hele bu günün genç kesimleri için çok zor bir gayret olurdu diye düşünüyorum!
1931 de Rumların gerçekleştirdiği 31 Mart isyanı günlerinde,Dr Küçük ün başlayan siyasi mücadelesi, Dr olup adaya geldiği 1937 yılından sonra daha da alevlenir.
1931 isyanı nedeni ile 1943 yılına kadar ertelenen Belediye Meclis üye seçimleri 21 Martta gerçekleştirildiğinde Dr Küçük muhaliflerine karşı büyük bir zafer elde ederek kazandığı ve 6 yıl süren Belediye Meclis üyeliği ile farklı bir ivme kazandı.
1942 de ise Kıbrıs Türkünün haklı davasında çok farklı bir yere sahip Halkın Sesi gazetesi yayına başlar.
O, Türkiye ye sesimizi ve varlığımızı duyurmaya yönelik girişim ve temaslarda hep baş rolde yer aldı.
Kıbrıs Cumhuriyetinde Cumhur başkan Muavinliği görevini üstlenir. 1963 te Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasında Rumların değiştirmek istediği on üç maddenin asla kabul edilemeyeceği doğrultusundaki direnci sonrasında 21 Aralık olayları patlak verir. 
Dr. Fazıl Küçük, 18 Şubat 1973 tarihinde Cumhur başkan Muavinliği'nden ayrılarak, yerini Rauf R. Denktaş'a bırakır, fakat gazetesi Halkın Sesi’nde siyasi mücadelesini aralıksız sürdürmeye, Kıbrıs Türkünün haklı mücadelesini dünyaya duyurmaya devam eder. 
1980’de rahatsızlanmasına rağmen mücadele bayrağını elinden bırakmaz. Halkla iç içe sürdürdüğü yaşamından asla geri durmaz!.
Nihayet o meşum gün gelir ve çatar.
15 Ocak 1984 de tutulduğu amansız hastalığa yenik düşer. 
Otuz dört yıl önce böyle bir günde aramızdan madden ayrılan Doktorumuza Tanrıdan rahmet dilerken, yaktığı meşaleyi söndürmek azmi içindeki Kıbrıs Türkünün hala büyük çoğunluğu oluşturması mutluluk vericidir.
Mekanı cennet olsun.