banner913
banner932
banner1032

“Bisikletli kurye olun”

banner1020

İngiltere’nin en zengin Başbakanı Rishi Sunak’ın Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride, ay sonunu getiremeyen emeklilere “Bisiklete atlayıp kuryelik yapın” önerisinde bulundu

banner1045
“Bisikletli kurye olun”

banner971
Geçim sıkıntısının büyüdüğü İngiltere’de Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride’dan skandal bir öneri geldi.
The Times gazetesine konuşan Stride, ay sonunu getirmekte zorlanan yaşlıların daha önce düşünmedikleri işleri yapmaya kafa yormaları gerektiğini söyledi. İngiliz bakan, genelde gençlerin tercih ettiği kuryelik ve diğer esnek işlerde 50 yaş üstü kişilerin de çalışabileceğini belirterek “Yaşlılığınızda yaşam tarzınızı korumak istiyorsanız bunu yapmanız gerekiyor” dedi.
İngiliz bakan Stride, tartışma yaratacak açıklamalarını yemek dağıtım şirketi Deliveroo’nun merkezine ziyaretinde yaptı.
50 yaş üstü kişilerin bisikletle kargo dağıtımına çıkabileceğini kaydeden Stride, işverenlere de ileri yaştaki kişilerin çalışma hayatına dönmesi için gerekli koşulları sağlama çağrısı yaptı. Stride, ileri yaştakilerin içinde bulundukları durumun farkında olmaları ve fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.