banner913
banner932
banner1032

Buzulların çekilmesiyle ortaya çıktı! Kayıp dağcı 22 yıl sonra bulundu

banner1020

22 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte Peru'nun en yüksek dağına tırmanmaya çalışan 3 Amerikalı dağcılardan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Tam 22 yıl sonra bulunan bedenin ve kıyafetlerin, buzul altında kalmasıyla neredeyse hiç bozulmadığı belirlendi.

banner1045
Buzulların çekilmesiyle ortaya çıktı! Kayıp dağcı 22 yıl sonra bulundu

banner971

2002 yılında Peru’nun en yüksek dağlarından biri olan Huascaran’a arkadaşlarıyla birlikte tırmanan, 58 yaşındaki William Stampfl’ın cansız bedenine 22 yıl sonra ulaşıldı. Hedefleri Andlar'da 6 bin 768 metre yükseklikle bulunan dağın zirvesine çıkmak olan Stampfl ve 2 arkadaşı, tırmanış sırasında meydana gelen çığın altında kaldı. Amerikalı Dağcı’nın bedeni, 5 Temmuz'da, 5 bin 200 metre yükseklikteki bölgede buzulların çekilmesiyle ortaya çıktı.

dagcı2

CESEDİ VE KIYAFETLERİ NEREDEYSE HİÇ BOZULMAMIŞTI!

Pasaport ve ehliyetinin yanında bulunduğu belirtilen dağcının, kimliği hızla tespit edilerek doğrulandı. Dağcının cesedinin ve kıyafetlerinin buz ve dondurucu soğuk nedeniyle iyi korunmuş olduğu bildirildi.

dagcı4

1 KİŞİ HALA KAYIP

William Stampfl’ın cesedi rehberler eşliğinde dağdan aşağı indirildi. Stampfl'ın arkadaşlarından birinin cansız bedenine çığdan kısa süre sonra bulunmuş iken, 1 kişinin hala kayıp olduğu öğrenildi.

dagcı3

Her yıl yüzlerce dağcının yerel rehberlerle birlikte ziyaret ettiği Huascaran dağına ulaşmak yaklaşık bir hafta sürüyor.

dagcı1

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.