banner913
banner932
banner1032

İsrail, Suriye’yi bombalıyor

banner1020

İsrail uçakları, Suriye’de Halep ve Şam havalimanlarını vurdu

banner1045
İsrail, Suriye’yi bombalıyor

banner971
Suriye resmi medyası İsrail uçaklarının Halep ve Şam havalimanlarının vurduğunu kaydetti. İki havalimanı da uçuşlara kapatıldı. Yerel medyada çıkan haberlerde uçakların özellikle pistleri hedef aldığı bildirildi.
Şam ve Halep havalimanlarının bombalanmasının ardından İran'a ait bir uçak Şam'a giderken rotasını değiştirdi ve başkent Tahran'a geri döndü.
Şam Radyosu, İsrail saldırılarına karşı Suriye hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini bildirdi.
İsrail ordusu 10 Ekim’de kuzeydeki komşusu Suriye’den ülke topraklarına bir dizi top mermisi atıldığını açıklamıştı. Açıklamada, top mermilerinin bir kısmının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü kaydedildi.
Reuters’ın aktardığına göre Güney Suriye’deki bir kişi bu top mermilerinin Filistinli bir grup tarafından atıldığını söyledi. Kaynağa göre grup, üç adet top ateşledi.
Ordu daha sonra yaptığı açıklamada askerlerin Suriye’deki fırlatma noktasına topçu bombardımanı ve havan ateşiyle karşılık verdiği belirtildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.