banner913
banner932
banner1032

Köylülerin kuşatma sırasında sakladığı hazine bulundu

banner1020

Macaristan'ın kuzeybatısındaki Bükk dağları çevresinde kapsamlı araştırmalar yürüten arkeologlar yaklaşık 2 bin 700 yıllık mücevherler ve demir malzemeler içeren eşsiz bir hazine keşfetti

banner1045
Köylülerin kuşatma sırasında sakladığı hazine bulundu

banner971
Macaristan'ın Bükk sıradağları dolaylarında kazı çalışmaları yürüten arkeologlar 2 bin 700 yıllık eşsiz bir hazine keşfetti. İlk belirlemeler göre kuşatma sırasında köylülerin sakladığı anlaşılan hazinenin içerisinde demir at koşumları ve değerli mücevherler de bulunuyor. 
 Güneydoğu Avrupa, özellikle de Balkan bölgesi kültürleriyle ilişkilendirilen hazinenin araştırılması konusunda Bükk Milli Parkı'ndan uzmanlar da katıldı.
Ortaya çıkan buluntularla değerli eserleri keşfetmenin yanında, aynı zamanda antik köyün yaşamının ayrıntılı bir resmini oluşturmak da mümkün oldu. 
Keşif, bölgenin eski sakinlerinin yaşamlarına, ticari ilişkilerine ve askeri çatışmalara yeni bir bakış açısı getirdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.