banner913
banner932
banner1032

Lübnan'dan İsrail'e füze saldırısı

banner1020

İsrail basını, Lübnan'dan ateşlenen bir füzenin İsrailli bir sivili öldürdüğünü bildirdi. Ordu açıklamasında, Lübnan'dan 10 tane füze ateşlendiği belirtilirken bu füzelerden birinin yerleşim yerine isabet ettiği aktarıldı

banner1045
Lübnan'dan İsrail'e füze saldırısı

banner971
İsrail N12 televizyonu, Lübnan'dan ateşlenen bir füzenin İsrailli bir sivili öldürdüğünü bildirdi.
İsrail ordusu saldırıya ilişkin açıklamasında, Lübnan'dan 10 tane füze atıldığını ve bunlardan birinin Kibbutz Hagoshrim'e isabet ederek bir can kaybına yol açtığını aktardı. Magen David Adom acil servisi, ölen kişinin 30 yaşında bir erkek olduğunu ve şarapnel isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.
Hizbullah hareketi, dün yaptığı açıklamada, Lübnan semalarında ses duvarını aşan İsrail savaş uçakları tespit edildiğini açıkladı.
Uçaklara müdahale edilerek ateş açıldığı ve geri dönmeye zorlandığı belirtildi.
Lübnan Başbakanı Necip Mikati yaptığı açıklamada, "Topyekün savaş tehditleri ve gözdağı, Lübnanlıları kendi toprakları üzerindeki haklarına bağlı kalmaktan ve onu her türlü meşru araçla savunmaktan alıkoymayacaktır" ifadelerini kullandı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde cumartesi günü gerçekleşen ölümcül füze saldırısından Hizbullah'ı sorumlu tutarak "Yanıtımız sert olacak" demişti. Saldırıda 12 çocuk hayatını kaybetti.
Netanyahu, “İsrail devleti bunun geçip gitmesine izin vermeyecek. Saldırıya cevap vereceğiz ve cevabımız sert olacak” diye konuştu.
Hizbullah ise saldırının sorumluluğunu reddetti.
Ancak bu olay, Hizbullah ile İsrail arasında devam eden çatışmanın tırmanacağı yönündeki endişeleri yeniden canlandırdı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.