banner913
banner932
banner1032

Nazım Hikmetin mezarının bulunduğu manastır yandı

banner1020

Ünlü şair Nazım Hikmetin mezarı da Novodevichy Manastırının bitişiğindeki Novodevichy Mezarlığında bulunuyor. Nazım Hikmet 1963 yılında manastırın da bulunduğu Novodevichy mezarlığında toprağa verilmişti. 16ncı yüzyılda...

banner974
Nazım Hikmetin mezarının bulunduğu manastır yandı

banner971

Ünlü şair Nazım Hikmetin mezarı da Novodevichy Manastırının bitişiğindeki Novodevichy Mezarlığında bulunuyor. Nazım Hikmet 1963 yılında manastırın da bulunduğu Novodevichy mezarlığında toprağa verilmişti.

16ncı yüzyılda inşa edilen, Moskovanın merkezindeki Novodeviçi Manastırında dün 21.45 civarında yangın çıktı.

Manastırın çan kulesini alevler sardığında itfaiye gelebildi.

Tadilatta olan çan kulesinin ahşap iskelesinde başladığı sanılan yangına onlarca itfaiye ekibi müdahale etti

Kremlin Sarayına çok yakın bir noktada bulunan manastırdaki yangına 16 itfaiye aracı ve 58 itfaiye görevlisi gönderildi.

Moskovanın bir çok semtinden görünen yangının çıktığı Novodeviçi Manastırının bahçesindeki mezarlıkta ünlü şair Nazım Hikmetin mezarı da bulunuyor.

Yangının çıktığı kuleden Nazımın mezarına kadar olan mesafe yaklaşık 200 metre.

Rus yetkililer yangının mezarlığı tehdit etmediğini açıkladı.

Ünlü şair Vladimir Mayakovsky, besteciler Sergey Prokofyev ile Dimitri Şostakoviçin yanı sıra, ünlü yönetmen Sergey Ayzenştayn, Sovyetler Birliği eski Devlet Başkanı Nikita Kuruşçev ve ünlü yazar Nikolay Gogolün mezarları da burada bulunuyor.

Novodeviçi Manastırı, Prens Vasili tarafından 1524te Smolenskin ele geçirilmesi anısına kurulmuş.

Novodeviçi Manastırı, 16. ve 17. yüzyılda Moskovanun kuzeybatısında inşa edilmiş barok mimarinin en başarılı örneklerinden biridir.

Ayrıca manastır, Unesconun Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.