banner913
banner932
banner1032

Temizlikçiler yılda 150 bin dolar kazanıyor

banner1020

Palm Beach'teki temizlikçiler, zenginlerin yoğun talebi nedeniyle yılda 150 bin dolar kazanıyor. Bazı ajanslara göre, temizlik görevlilerinin ücreti 2020'de saatte yaklaşık 25 dolar iken bugün saatte 45 veya 50 dolara fırladı

banner974
Temizlikçiler yılda 150 bin dolar kazanıyor

banner971
New York ve diğer yüksek vergili eyaletlerden Florida'ya kitlesel servet göçü, Florida'nın elit bölgelerinde özellikle Palm Beach'te ev personeli için rekor talep yarattı. 
Personel ajanslarına göre, kahyaların yanı sıra dadılar, şefler, şoförler ve kişisel güvenlik için talep arttı. Ancak, zengin ev sahipleri için en büyük karmaşa temizlikçi sıkıntısı. 
Florida'ya göç eden zenginlerin çoğu büyük evler satın aldı ve şimdi onları temizleyecek insanlara ihtiyaç duyuyor. Oteller, tatil köyleri ve işletmeler de temizlik personeli için yarışıyor.
SAATLİK ÜCRETLERİ İKİ KATINA ÇIKTI
Personel şirketlerine göre, Palm Beach ve Güney Florida'daki temizlik görevlilerinin maaşları genellikle 150 bin doları aşıyor ve malikane sahipleri arasında teklif savaşları yaygınlaşıyor.
Bazı ajanslara göre, temizlik görevlilerinin ücreti 2020'de saatte yaklaşık 25 dolar iken bugün saatte 45 veya 50 dolara fırladı.
Palm Beach, Miami, New York ve diğer yerlerde ev personeli yerleştiren The Wellington Agency'nin kurucusu April Berube CNBC'ye yaptığı açıklamada “30 yıldır personel yerleştiriyorum ve hiç böyle bir şey görmedim. Özellikle Palm Beach ve Miami'ye taşınan insanlardan böyle bir patlama gördük” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.