banner913
banner932
banner1032

Goller yabancılardan

banner1020

banner1045
Goller yabancılardan

banner971
AKSA SÜPER LİG 1. HAFTA PANORAMASI
 
Süleyman Göktaş Sezonu Aksa Süper Ligin 1. Haftası pazartesi akşamı oynanan Yenicami – M. Değirmenlik karşılaşması ile tamamlanırken, ilk hafta oynanan maçlardaki mücadele ve takım oyunları seyircileri memnun etti.
Süper Ligin ilk haftasında birbirinden zorlu maçlar oynanırken, sezona zirve hedefiyle başlayan takımların birbirleriyle yaptıkları mücadelelerin sonuçları sezonun kıran kırana geçeceğinin bir göstergesi gibi oldu.
Sezonun açılış maçında son yıllarda sezona galibiyetle başlayamayan Doğan T. Birliği ile iyi başlayarak zirveye ortak olan Cihangir’in mücadelesinde ev sahibi Doğan T. Birliği şeytanın bacağını kırarak 3 – 1’lik bir galibiyet aldı. Son 5 sezonun şampiyonu Mağusa T. Gücü ise süper kupada mağlup etiği Göçmenköy’e ligde de şans vermeyerek sahadan 2 -1 galip ayrılarak ligde zirve için iddialı olduğunu gösterdi.
Sezona iyi bir teknik direktör ve iyi bir kadroyla girerek zirve hesabı yapan A. Yeşilova konuk olduğu komşusu Karşıyaka’yı mağlup ederek iddiasını ortaya koydu. Hazırlık maçlarında aldığı iyi sonuçlarla dikkat çeken  iki takım Yenicami ile M. Değirmenlik arasındaki mücadeleden galip ayrılan Yenicami oldu. Yenicami zirve hedefiyle başladığı sezon için iddiası ortaya koydu.
Haftanın sürpriz sonucu ise Mağusa’nın güçlü takımı T.H. Dumlupınar’ı evinde 4 – 1 gibi farklı skorla mağlup eden China B. Gençlik Gücü’nden geldi.
Sezonun ilk haftasında oynanan 8 maçta beraberlik çıkmazken, 5 tanesini ev sahibi takımlar kazanırken, 3 tanesini deplasman takımları kazandı.
8 maçın 5 tanesi 2 -1’lik skorla tamamlanması ise ilk haftanın dikkat çeken bir ayrıntısı oldu.
Oynanan maçlarda kale ağları 25 kez havalanarak maç başına 3 gol ortalamasının üzerine çıkıldı.
Atılan 25 golün 17’sini yabancı futbolcuların atması dikkat çekti. Lefke’den Jouse Fourmy, Gençler Birliği’nden Gabriel Bawa ve C. B. Gençlik Gücü’nde Oumar Diouf ise 2’şer golle takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular.
İlk hafta oynanan 8 maçta toplam 70 sarı kart çıkarken, 4’te kırmızı kart çıkması sezonun oldukça zorlu geçeceğini ortaya koyan bir tabloydu.
 
Haftanın Takımı: Doğan Türk Birliği
2024-25 Futbol Sezonun açılış maçında güçlü rakibi Cihangir’i konuk eden Doğan T. Birliği sahadan 3 -1 galip ayrılarak son yıllarda sezona kötü başlama şansızlığını kırarak bu sezon zirve için iddiasını ortaya koyarak haftanın takımı oldu
 
Haftanın Futbolcusu: Gabriel Bawa (L. Gençler Birliği)
Larnaka Gençler Birliği takımı konuk ettiği Çetinkaya karşısında sahadan 2 -1 galip ayrılırken takımının 2 golünü de atan orta sahanın dinamosu Gabriel Bawa, hem skora katkı koyarken hem de orta sahadaki etkili mücadelesiyle takımını ayakta tutan futbolcu oldu.
 
Haftanın Teknik Direktörü: Caner Oshan (A. Yeşilova)
Sezon başında A. Yeşilova takımı ile anlaşan ve takımın eksikliklerini iyi tespit ederek yerinde transferler yaptıran teknik direktör Caner Oshan komşu takım Karşıyaka ile zorlu geçmesi beklenen maçtan galip ayrılmasını bilerek haftanın teknik direktörü oldu.
 
Haftanın Hakemi: Fehim Dayı (Yenicami – M. Değirmenlik)
Haftanın zorlu maçlarından olan Yenicami – M. Değirmenlik karşılaşmanın orta hakemliğini yapan tecrübeli hakemlerimizden Fehim Dayı hem verdiği kırmızı kartlar hem de penaltı kararlarında haklılığıyla haftanın hakemi olmayı hak etti.
 
Haftanın Kare Ası:
Gime Toure (Doğan T. Birliği), Şenol Şöför (MTG), İbrahim Köse (C. B. Gençlik Gücü), Yasin Açıkel(Yenicami)
 
Haftanın On Biri:
İdris (Yenicami), Mustafa (Esentepe), Memduh(A. Yeşilova), Emir (L. Gençler Birliği), Tunahan(D. T. B), Erhun (MTG), Arif (Gençlik Gücü), Vakkas (A. Yeşilova), Traore(Çetinkaya), Diouf (C. B Gençlik Gücü) Lukman(Esentepe)
 
AKSA Süper Lig 1. Hafta sonuçları
Doğan Türk Birliği - Cihangir: 3 – 1
Göçmenköy - Mağusa T. Gücü: 1 – 2
Karşıyaka - Alsancak Yeşilova 1 – 2
L. Gençler Birliği – Çetinkaya: 2 – 1
Lefke – Mesarya: 2 – 1
Esentepe - Gönyeli 1 – 0
T.H. Dumlupınar - C.B Gençlik Gücü: 1 – 4
Yenicami - Miracle Değirmenlik: 2 – 1
 
AKSA Süper Lig 2. Hafta programı
Çetinkaya – Göçmenköy
Mağusa T. Gücü – Karşıyaka
Gönyeli – Doğan T. Birliği
A.Yeşilova – T. H. Dumlupınar
Cihangir – Lefke
Mesarya – L. Gençler Birliği
M. Değirmenlik – Esentepe
C. B Gençlik Gücü – Yenicami
 
 

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.