banner913
banner932
banner1032

Limasol derbisi oynanamadı

banner1020

banner1045
Limasol derbisi oynanamadı

banner971
Güney Kıbrıs’ta Apollona-AEL futbol takımları arasında dün akşam oynanması gereken karşılaşma, güvenliğin sağlanamadığı gerekçesiyle oynanamadı. Çıkan olaylarda en az üç polisin yaralandığı belirtildi. 
Alithia ve diğer gazeteler, Limasol’da dün akşam oynanması öngörülen “Apollana-AEL” futbol takımları arasındaki derbi maçının, Rum polisinin, AEL taraftarlarının stada girişte yeterince kontrol edilmediklerini gerekçe göstermesi sebebiyle oynanamadığını yazdı.
Gazete, maçın başlaması öncesinde bazı AEL taraftarlarının demir kapıyı kırarak sahaya girmeye çalıştıklarını, kimliği bilinmeyen kişilerin ise saha yanındaki tarlada yangın çıkardıklarını belirterek AEL taraftarlarının çoğunluğunun kontrolden geçmeden sahaya girdiğinin tespit edildiğini aktardı.
Her iki takımın taraftarlarının tribünlerde yerlerini almalarının ardından saat 19.00’da başlaması gereken maçın, polisin AEL taraftarlarını saha dışına çıkararak kontrol etmek istemesi üzerine başlayamadığını belirten gazete, bazı taraftarların saha dışına çıktıklarını ancak yaklaşık bir saat sonra yapılan bir anonsla, maçın ertelendiğinin duyurulduğunu aktardı.
Bu duyuruya rağmen taraftarların sahayı terk etmediklerini, bazılarının ise sahaya meşale attıklarını belirten gazete, Polisten yapılan açıklamada ise, sahada yapılan aramalarda molotof kokteyli ve meşaleler içeren bir çanta  bulunduğu vurgulandı. Taraftarlara müdahale eden polis ekibinden en az üç kişi yaralandı. 
Gazete, maçın akıbetine ilişkin kararın Futbol Federasyonu (KOP) tarafından verileceğini de aktardı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.