banner913
banner932
banner1032

Boşanma süreciyle başa çıkma rehberi!

banner1020

banner1045
Boşanma süreciyle başa çıkma rehberi!

banner971
Boşanma, ruh sağlığınızı ve duygusal refahınızı büyük ölçüde etkileyebilecek, son derece zorlu bir deneyimdir. Üzüntü ve kafa karışıklığından rahatlama anlarına kadar çeşitli duygular hissetmek doğaldır. Bu zor zamanlarda, ruh sağlığınıza dikkat etmek ve başa çıkmanın yollarını bulmak büyük bir fark yaratabilir. Böylesine önemli bir kaybın ardından mücadele ediyorsanız, bu yolculukta size yardımcı olacak ve ilerlemeye başlamanızı sağlayacak bazı etkili ve pratik stratejileri keşfedin.
KENDİNİZE YAS TUTMA İZNİ VERİN
Boşanmadan sonra iyileşmeye doğru atılacak ilk ve en önemli adım, kayıp ve üzüntü duygularınızı kabul etmek ve onaylamaktır.
Bu dönem inanılmaz derecede zor olabilir ve kalbinizde ve göğsünüzde ağrıyla birlikte derin duygusal ve fiziksel acı yaşayabilirsiniz. Kendinize yas tutma izni vermek, iyileşme süreci için çok önemlidir ve ilerlemek için olmazsa olmazdır.
POZİTİF KALIN
Boşanma kararının doğru olduğunu bilseniz bile eski hayatınızı ve eşinizi özlemeniz doğaldır. Ayrılığın ikiniz için de gerekli olduğunu anlamanıza rağmen, yine de eski eşinize ulaşma isteği duyabilirsiniz.
POZİTİF KALIN
Boşanma kararının doğru olduğunu bilseniz bile eski hayatınızı ve eşinizi özlemeniz doğaldır. Ayrılığın ikiniz için de gerekli olduğunu anlamanıza rağmen, yine de eski eşinize ulaşma isteği duyabilirsiniz.
KİŞİSEL GELİŞİME ODAKLANIN
Bir kayıp yaşadığınızda, bununla başa çıkmanın ve devam etmenin en iyi yolu daha iyi bir şey kazanmaya odaklanmaktır. Bu hemen yeni bir eş bulmak anlamına gelmez. Bunun yerine, kişisel gelişiminize odaklanmakla ilgilidir.
Kendinizi derinden sevmek ve bu zamanı hem kişisel hem de profesyonel olarak gelişmek için bir fırsat olarak görmekle ilgilidir. En yüksek ve en iyi benliğiniz olmayı hedefleyin ve bu süreçte eğlenin. Keyif aldığınız aktivitelere veya hobilere katılın veya öz saygınızı ve kimliğinizi oluşturmanıza yardımcı olacak yeni ilgi alanlarını keşfedin.
DESTEK ALIN
Arkadaşlarınızla, ailenizle veya destek gruplarıyla bağlantı kurun. Benzer deneyimler yaşamış başkalarıyla konuşmak rahatlatıcı olabilir ve değerli bakış açıları sağlayabilir.
En çok ihtiyaç duyduğunuzda size tavsiye, cesaret ve dinleyen bir kulak sunabilirler. Unutmayın, destek almak zayıflığın değil, gücün bir işaretidir.
KENDİNİZE KARŞI SABIRLI OLUN
Devam etmenin anında olmayacağını anlayın; zaman, sabır ve tutarlı çaba gerektirecektir.
Herkesin yolculuğu benzersizdir ve bir gün kendinizi daha iyi hissederken, ertesi gün üzüntü, kaygı veya depresyon yaşayabilirsiniz. Bu tamamen normaldir. Bu süreçte kendinize makul ve gerçekçi hedefler ve beklentiler koyun.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.