banner913
banner932
banner1032

Büsküvütçü okulların açılmasının ertelenmesini eleştirdi

banner1020

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, 2024-2025 eğitim öğretim yılının devlet okullarında planlanan başlangıç tarihinin bir hafta ertelenmesini eleştirdi.

banner1045
Büsküvütçü okulların açılmasının ertelenmesini eleştirdi

banner971
Büsküvütçü yazılı açıklamasında, eğitimdeki bu gecikmenin, ülke eğitim sisteminin ihmal edildiğinin bir göstergesi olduğunu savundu.
Büsküvütçü, yaptığı açıklamada, özel okulların eğitime planlanan tarihte başlamasına karşın, devlet okullarında eğitimin ertelenmesini iktidar partisinin "kongre kaygısı"na bağladı. Bu durumun, çocukların ve gençlerin eğitiminin “ikinci plana atıldığını gösterdiğini” söyleyen Büsküvütçü, "Zaten fiziki açıdan içler acısı durumda olan okullarımızda; yetersiz sınıflar ve dersliklerle boğuşan öğrencilerimiz prefabrik yapılarda veya çadır okullarda eğitim görmek zorunda kalmaktadır. Bu şartlar altında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan keyfi erteleme kabul edilemez" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu ve Başbakan Ünal Üstel'i de hedef alan Büsküvütçü, bakanın "kongre hesaplarıyla haftayı devirmeye çalıştığını" ve bu süreçte hiçbir iyileştirme çalışması yapmadığını iddia etti. "Çocuklarımızın ve milletimizin geleceği bu zihniyete emanet edilemez" diyen Büsküvütçü, sorumluları halkın önünde hesap vermeye davet etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.