banner913
banner932
banner1032

“Çocuklarınızı Türk okullarına gönderin”

banner1020

Londra'da bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, ailelere seslenerek, "Çocuklarınızı Türk okullarına gönderin" çağrısı yaptı

banner1045
“Çocuklarınızı Türk okullarına gönderin”

banner971
Londra'da bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından düzenlenen “6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali”ne katıldı. 
Kıbrıs Türk kültürü el sanatları ve yiyeceklerden oluşan ürün stantlarının kurulduğu, halk dansları performanslarının sunulduğu festivalden elde edilecek gelir, İngiltere’deki Türk okulları ile Türkiye’de meydana gelen depremde zarar görenlere bağışlanacak. Festivale, Başbakan Ünal Üstel de katıldı.
Festivalde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi ve festival komitesine kendisini davet ettiği için teşekkür etti.
İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türkleri için festivalin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, festivallerin sosyal buluşma ve farklılıkları bir araya getirme bakımından önemli olduğunu söyledi.
İngiltere’de farklı alanlarda başarı elde eden Kıbrıslı Türkler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Kimliğimizi ve KKTC ile kültürel bağımızı korumak çok önemlidir. Türk okulları yararına düzenlenen bu festival vesilesiyle ailelere çocuklarını Türk okullarına göndermeleri ve Türk dilini, tarih, kültür ve geleneklerini öğrenmelerini sağlamaları çağrısı yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.  
Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de eğitim alan ve yaşayan biri olarak birlik ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, “Sizin İngiltere’deki sesiniz ve gücünüz bizim için manidardır. Her biriniz bizim güzel ülkemizin temsilcisisiniz. Ülkemiz için duyduğunuz vatan sevgisini çok iyi biliyorum” dedi. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.