banner913
banner932
banner1032

“Elektriğe en az yüzde 13 zam öngörüyoruz”

banner1020

El-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, “El-Sen olarak elektrik faturalarında yüzde 13’lük bir zam öngörüyoruz” diye konuştu

banner974
“Elektriğe en az yüzde 13 zam öngörüyoruz”

banner971
El-Sen’in elektrikte ön gördüğü zam oranını ve bunun nedenlerini Ada TV’de Mine İçsel’e anlattı
Türkiye’den gönderilen iki adet 25’er megavatlık gaz tribünü, Teknecik Elektrik Santrali’ne ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kıb-Tek, toplam 50 megavat gücündeki tribünlerin yaklaşık 10 gün içinde devreye alınması için hazırlıkların devam ettiği belirtti.
“ACİL DURUM TRİBÜNLERİ”
Gaz tribünleri konusunda Ada TV’de değerlendirmelerde bulunan El-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, gelen tribünlerin savaş ve deprem gibi afet durumlarında son çare olarak kullanılan bir sistemi olduğunu belirtti. Kıb-Tek’in normal koşullarda 10 Dolar/Cent’e ürettiği 1 KWS’lık elektriğin maliyetinin yeni tribünlerde üretildiğinde 26 Dolar/Cent’e yükseleceğini belirten Peksever, bunun nedeninin ise tribünlerin dizel yakıtla çalışıyor olması olduğunu söyledi.
TURANLI’NIN BORCU
Geçtiğimiz günlerde Kıb-Tek’in akaryakıt alabilmek için borçlandığını hatırlatan Peksever, borçlanmanın nedeninin Havaalanı işletmecisi Emrullah Turanlı’dan tahsil edilemeyen 100 Milyon TL elektrik borcu olduğunu söyledi. Bankalardan yüzde 58 faizle kredi borçlanıldığını belirten Peksever; “Turanlı’nın yapılandırılan borçlarının faizi yüzde 36, Kıb-tek’in bankadan aldığı kredinin faizi ise yüzde 58. Aradaki yüzde 22’lik farkı kim ödeyecek? Tabii ki vatandaş. Bu nedenlerle bizler El-Sen olarak elektrik faturalarında yüzde 13’lük bir zam öngörüyoruz” diye konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.