banner913
banner932
banner1032

Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Suriçi Derneği cam atıkların geri dönüşümü için çalışma başlattı

banner1020

banner1045
Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Suriçi Derneği cam atıkların geri dönüşümü için çalışma başlattı

banner971
Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Suriçi Derneği’nin (MASDER) iş birliğinde çevrenin korunması ve katı atıkların bertaraf edilmesi amacıyla kent genelindeki cam atıkların toplanması için çalışma başlatıldı. Son yıllarda sahillerin temizliği konusunda yürüttüğü başarılı çalışmalarda hem emek sarfeden hem veri çalışması yapan Serdar Atai’nin başkanlığındaki MAS-DER, Gazimağusa Belediyesi ile atık yönetiminin iyileştirmesi için ortak çalışma yapıyor. Belediye sınırları içerisindeki yurttaşların geri dönüşüme katılımını teşvik edici bir adım olarak Sakarya Magem’e camların toplanması için skip konuldu. Atıkların hane bazında azaltılmasını, yeniden kullanımını, ileri veya geri dönüşümünü sağlayacak bu adımların ilki, Sakarya Magem'de bugünden itibaren uygulamaya kondu.
MAS-DER Başkanı Serdar Atai konuyla ilgili bilgi vererek, uygulamayla cam atıklar (şişe, kavanoz, bardak vb.) toplanarak, özel bir tesiste cam tozu haline getirilmek üzere araçla transfer edileceğini, elinde birikmiş atık cam stoku bulunan vatandaşları bunları içi temizlenmiş bir şekilde Sakarya Magem'deki geri dönüşüm skipine atmaya davet etti. Atai, bir sonraki adımda, pilot bölgelere plâstik, metal, cam ve kâğıt/karton ayrıştırma konteynerleri yerleştirilerek, duyarlı yurttaşların ileri ve geri dönüşüme katkısı için gerekli imkân tanınacağını ifade etti.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.