banner913
banner932
banner1032

Gürcafer: Hristodulidis’in gerçek amacı Kıbrıs Türkünü biraz daha göçe zorlamak, biraz daha eritmektir

banner1020

banner974
Gürcafer: Hristodulidis’in gerçek amacı Kıbrıs Türkünü biraz daha göçe zorlamak, biraz daha eritmektir

banner971
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, KKTC olarak izlediğimiz dış politikanın BM parametrelerinin dışına çıkmış olmasının Rum tarafının işini kolaylaştırdığını kaydetti.
“Hristodulidis’in gerçek amacı çözüm amaçlı masa oluşturma değil, Kıbrıs Türk toplumunun toplumsal varlığına zarar vermek, Kıbrıs Türkünü biraz daha göçe zorlamak, biraz daha eritmektir” diyen Gürcafer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kıbrıs sorununa çözüm bulma amaçlı siyasetteki keskin dönüş uluslararası destek bulmada elimizi zorlaştırıyor. Bu bir gerçek, ancak Rum yönetimi tarafından son dönemlerde yapılanlar da mülkiyet korumacılığı şemsiyesi altına gizlenmiş, 1950’li yıllardan beridir Kıbrıs Türkünün toplumsal varlığını yok etmeye dönük geliştirdiği stratejik planlarının bir yenisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Hristodulidis’in gerçek amacı çözüm amaçlı masa oluşturma değil Kıbrıs Türk toplumunun toplumsal varlığına zarar vermek, Kıbrıs Türkünü biraz daha göçe zorlamak, biraz daha eritmektir.
“Crans Montana sürecini havaya uçuran Sayın Hristodulidis’tir”
Bugüne kadar yakalanmış en önemli çözüm fırsatlarının biri Annan Planı’dır bir diğeri de Crans Montana’dır. Crans Montana sürecini havaya uçuranın Sayın Hristodulidis’in olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bütün dünya bunu iyi biliyor. En iyi bilenlerden birisi, en önemli tanığı da dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı’dır. Bu düşünceye katılmayan kuzeydeki Hristodulidis yandaşları Sayın Akıncı’ya sorabilirler.” 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.