banner913
banner932
banner1032

Halkın sağlıyla oynanıyor

banner1020

Girne’deki denetimlerde Şem’s Et Pazarı’nda bulunan 400 kg bozuk et imha edilirken, hijyenik olmayan Yasmin Hellimleri ve Dilekkaya Hellimleri’nin faaliyetleri de askıya alındı

banner1045
Halkın sağlıyla oynanıyor

banner971
Veteriner Dairesi Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi, “Eylül Ayı Denetim Raporu” açıklandı.
Eylül ayı içerisinde 17 süt ürünü imalathanesi, 15 bal paketleme tesisi, 36 kasap, 2 büyükbaş hayvan kesimhanesi, 1 et ürünü imalathanesi ve hellimin tescili kapsamında PDO sertifikasyonu amacıyla 26 küçükbaş ve büyükbaş çiftliğinin gıda hijyeni denetimleri gerçekleştirildi.
Denetimlerde Girne’de faaliyet gösteren “Şem’s Et Pazarı” isimli işletmede, gıda hijyenine uygun koşullarda muhafaza edilmeyerek bozulduğu tespit edilen 400 kg et, el konularak imha edildi.  
Ayrıca “Yasmin Hellimleri” ve “Dilekkaya Hellimleri” isimli süt ürünü işletmelerinin faaliyetleri, gıda hijyeni kriterlerini sağlayamadıkları gerekçesiyle askıya alındı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.