banner913
banner932
banner1032

Harita Dairesi Müdürlüğü TDT Haritacılık Kurumları Başkanları toplantısına katıldı

banner1020

İçişleri Bakanlığı Harita Dairesi Müdürlüğü, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Haritacılık Kurumları Başkanları toplantısına katıldı.

banner1045
Harita Dairesi Müdürlüğü TDT Haritacılık Kurumları Başkanları toplantısına katıldı

banner971
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, TDT üye ve gözlemci ülkelerin ulusal/askeri haritacılık kurum temsilcilerinin (Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) katılımıyla düzenlendi.
TDT Genel Sekreter Yardımcısı Sadi Jafarov ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleşen toplantıda; TDT çatısı altında haritacılık alanında çok taraflı ilişkilerin kurulmasına yönelik adımların atılması, Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci üye ülkelerin haritacılık alanındaki bilgi ve tecrübesini diğer ülkelere aktarması, ortak çalışma alanlarının araştırılması hedefleniyor.
Toplantı sonunda; “Türk Devletleri Teşkilatı Haritacılık Kurumları Başkanlarının Haritacılık Alanında İş Birliğine Yönelik Deklarasyon Metni” imzalandı.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.