banner913
banner932
banner1032

Her zaman kalbimizde olacak

banner1020

Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesine katkıları bulunan, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak, 13’üncü ölüm yıl dönümünde anıldı

banner1045
Her zaman kalbimizde olacak

banner971

Kıbrıs Türk siyasetinde önemli bir yere sahip, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan olan ve ayrıca gazetemiz HALKIN SESİ’nde de yıllardır köşe yazarlığı yapan gazeteci-yazar İsmet Kotak, ölümünün 13’üncü yıl dönümünde Lefkoşa mezarlığındaki kabri başında dün düzenlenen törenle anıldı.

İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak törende yaptığı konuşmada, her yıl düzenlenen bu anma töreni sayesinde kendisi için çok zor olan bir günün değerli bir hale geldiğini belirtti. Kotak, babasının her zaman halkını öne koyan biri olduğunu ifade etti.  

Cesareti, mücadele ruhu, vatanına bağlılığı, dürüstlüğü, “şu yapılmalıdır” demek yerine o şeyi yapan bir kişiliğe sahip olmasıyla, her zaman babasını örnek aldığını dile getiren Kotak sözlerini “baba seni özlüyorum” diyerek bitirdi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Töre, Kotak’ın ciddiyetle çalışan çok girişimci bir kişi olduğunu, daima ileri düşündüğünü ve yaratıcı bir inan olduğunu anlattı.

Kotak’ın devletine bağlı bir insan olduğun da kaydeden Töre, “Çok sevdiği ay yıldızlı bayraklar altında rahat uyusun” dedi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt ise törende yaptığı konuşmada, Kotak’ın Canbulat Radyosu aracılığıyla Kıbrıs Türkü’ne moral ve bilgi verdiğini anımsattı. Özkurt, “Böyle bir duayenin geçtiği BRT’de onun oturduğu koltukta oturmaktan onur duyuyorum” dedi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, topluma liderlik etmiş kanaat önderlerinden olduğunu belirttiği Kotak’la Kıbrıs Postası’nda çalışma şansı elde ettiğini söyledi. Özersay Kotak’ın köşe yazılarını yazarken ortaya koyduğu disipline işaret etti.

Eski bakan ve milletvekili Özel Tahsin de etkinlikte yaptığı konuşmada, “Aradan 13 yıl geçti ancak 13 asır geçse de o her zaman kalbimizde olacak” dedi.

Kotak gibi değerli ve çok yetenekli birini tanımış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Tahsin, Kotak’ın Türkiye’den su getirilmesi projesi ve Doğu Akdeniz Ünivesitesi’nin kurulması gibi çok önemli projelere koyduğu katkıya işaret etti.

Kıbrıs Türk Basın Konseyi ve Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı Şule Aker de konuşmasında, İsmet Kotak’ın zekâsı ve cesaretine vurgu yaptı.

Aker, "Kotak şu an hayatta olsa, toplumun bir adım ötede olacağını" söyledi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar, Kotak’ın çok yönlü bir devlet adamı olduğunu belirtti.

KKTC’ye gönülden inanan Kotak’ın cumhuriyetin kuruluşuna da katkı koyduğunu anımsatan Bayar, Kotak’ın topluma sosyal ve ekonomik anlamda katkıları olduğunu da söyledi.

Bayar, Kotak’ın halkını seven iyi bir aile reisi olduğunu da anlatarak, kendisini rahmetle andı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.