banner913
banner932
banner1032

Hür-İş’ten Çalışma Bakanlığı'na asgari ücret eleştirisi

banner1020

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), asgari ücret masasının toplanması için yasal süre dolmasına rağmen bu yönde adım atmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na tepki gösterdi.

banner1045
Hür-İş’ten Çalışma Bakanlığı'na asgari ücret eleştirisi

banner971
Yazılı açıklama yapan Hür-İş Federasyonu, buna karşı eylem modellerini görüşmek üzere bugün icra kurulunu toplantıya çağırdı.
Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, dört aylık hayat pahalılığı rakamı olan yüzde 19.19 oranı açıklandıktan sonra bakanlığın neyi beklediğine anlam vermediklerini kaydetti. Serdaroğlu, “Çalışma Bakanlığı’na Asgari Ücret Masası’nı toplaması için 24 saat süre veriyoruz. Hür-İş Federasyonu, bu karar alınmadığı takdirde yapılacak eylem modellerini görüşmek üzere bugün saat 15:30’da İcra Kurulu’nu toplama kararı aldı” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.