banner913
banner932
banner1032

Kıbrıs Otizm Derneği’nin açılış etkinliği Lefkoşa’da yapıldı

banner1020

Otizm spektrumundaki bireyler ve ailelerine destek olmayı hedefleyen Kıbrıs Otizm Derneği’nin resmi açılışı, cumartesi günü Lefkoşa’da yapıldı.

banner1045
Kıbrıs Otizm Derneği’nin açılış etkinliği Lefkoşa’da yapıldı

banner971
Yapılan açıklamaya göre, derneğin misyonunu tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, aileler, özel eğitim uzmanları, sivil toplum örgütleri ile kamu temsilcileri katıldı.
Etkinlikte yapılan açılış konuşmasında, derneğin kuruluş amacı ve vizyonunu paylaşılırken, Otizm spektrumundaki bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak için atılacak adımlar hakkında da bilgi verildi.
Dr. Hatice Bayraklı ve Uzman Ergoterapist Polat Koç’un ailelere yönelik düzenlediği seminerlerde, hak savunuculuğu, ailelerin güçlendirilmesi ve bireylerin sosyal hayata katılımlarını arttıracak stratejiler ve bilgiler konuşuldu. Ayrıca, otizmli bireylere yönelik dört farklı atölye düzenlendi. Atölyelerde sanatsal faaliyetler ve duyusal oyunlar ile otizmli bireylerin sosyal etkileşim becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.
Kıbrıs Otizm Derneği’nin ileriki aylarda eğitim ve atölye programları düzenleyerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediği ve otizmli bireylerin toplumla daha etkin bir şekilde bütünleşmeleri ve haklarına erişimlerinin sağlanması için çalışmalarına devam edeceği de kaydedildi.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.