banner913
banner932
banner1032

“Kıbrıs’ı çatışmaya götürebilecek bir olay her an olabilir”

banner1020

Rum lider Hristodulidis, “Gazze’de olanlara baktığımızda, bekleyen anlaşmazlık diye bir şeyin olmadığını görüyoruz. Kıbrıs’ı çatışmaya götürebilecek ve bölgeyi etkileyecek bir olay her an olabilir” dedi

banner1045
“Kıbrıs’ı çatışmaya götürebilecek bir olay her an olabilir”

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs’ta taraflar arasındaki mesafenin artmış olmasına karşın müzakerelerin yeninden başlaması yönünde "olumlu bir hareketlik gördüğünü" söyledi.
Güney’de yayımlanan Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in “Politico” gazetesine önceki gün yaptığı açıklamada, “yeni bir girişim, yeni bir çaba için bekleme lüksümüz yok” ifadesini kullandığını aktardı.
Habere göre Hristodulidis; “Gazze’de olanlara baktığımızda, bekleyen anlaşmazlık diye bir şeyin olmadığını görüyoruz. Kıbrıs’ı çatışmaya götürebilecek ve bölgeyi etkileyecek bir olay her an olabilir. Çözümsüzlük çözüm değildir” şeklinde konuştu.
AB’nin Kıbrıs sorununda daha etkin rol üstlenmesi ve siyasi bir temsilci ataması konusundaki önerisini yineleyen Hristodulidis, Türkiye’ye uzlaşmazlık devam ederken, yanıtın AB’de olduğunu, AB’nin müdahil olmasının hem AB, hem de Türkiye yararına olacak bir çözüme götüreceği iddiasında bulundu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.