banner913
banner932
banner1032

"KKTC'yi tanımıyoruz, bize göre doğmadınız"

banner1020

Sanatçı Ezgi Bertiz, TC pasaportundaki doğum yeri "KKTC" göründüğü için Malta Konsolosluğu'nda vize başvurusu yapamadığını ve "doğduğunuz ülkeyi tanımıyoruz, bize göre siz doğmadınız" denildiğini açıkladı

banner974
"KKTC'yi tanımıyoruz, bize göre doğmadınız"

banner971
Sanatçı Ezgi Bertiz, TC ve KKTC vatandaşı olmasına rağmen, TC pasaportundaki doğum yeri "KKTC" göründüğü için Malta Konsolosluğu'nda vize başvurusu dâhi yapamadığını ve "doğduğunuz ülkeyi tanımıyoruz, bize göre siz doğmadınız" denilerek konsolosluk binasından dışarıya çıkarıldığını açıkladı.
Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Bertiz, başından geçenleri şöyle anlattı:
"Bugün de h(p)iç’leştirildik.
TC ve KKTC vatandaşıyım.
Kimliksizler olarak adlandırılan ve tüm diğer dostlarım gibi birçok hususta mağduriyet yaşayan bir insanım.
Bugün (dün) tüm evraklarım belgelerimin TC üzerinden edinilmesine özen göstererek TC pasaportum ile Malta vizesine başvuru yapmak için Ankaraya Malta Konsolosluğuna geldim. Bu süreçte bir danışman tutup önceden de tüm evraklarımı titizlikle incelettim. Yani özetle TC nüfus cüzdanım ile TC’den edinilmiş istenilen tüm belgelerimle başvuru yapmaya gittim.
Malta Konsolosluğu tarafından içeriye dahi alınmadan, Pasaportumda doğum yeri KKTC yazdığı için başvurunuzu dahi kabul edemeyiz denildi. Defalarca tüm evraklarımın bir TC vatandaşı olarak TC’den edinildiğine izahat getirmeye çalışsam da bana söylenen şu oldu;
TC vatandaşı olabilirsiniz ama KKTC’de doğdunuz ve sizi değerlendirmeye alamayız zira doğduğunuz ülkeyi tanımıyoruz dolayısı ile bize göre siz doğmadınız.
Bir daha başka bir yerde doğamayacağıma göre bu hususta ne yapabiliriz dedim ve yalnızca dışarıya çıkarıldım.
Benim başvuru hakkımın dahi elimden böylece alınmış olması bir insan hakları ihlalidir ve bunun duyulmasını istiyorum."
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.