banner913
banner932
banner1032

“Mehmetçik bizim güvenimizdir”

banner1020

Afyonkarahisar’da gazilerle buluşan Cumhurbaşkanı Tatar “Mehmetçik bizim güvenimizdir, asla adadan çıkmasına onayımız yoktur” diye konuştu

banner1045
“Mehmetçik bizim güvenimizdir”

banner971
 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar temasları kapsamında Kıbrıs gazileriyle buluştu. 
Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs Gazileriyle Buluşma Programı’nda, 211 Kıbrıs gazisiyle birlikte yemek yedi, sohbet etti. 
Şehitlerin de anıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'ndan 49 yıl sonra Kıbrıs gazileriyle birlikte olmaktan onur duyduğunu söyledi. 
Kıbrıs Türk halkının 1960’lı yıllarda bugün Ukrayna ve Filistin’de yaşananları yaşadığını, “garantilerin çağ dışı kaldığı”, “eskiden yaşananların bir daha yaşanmayacağı”, “Kıbrıs’ta Türk askerine gerek olmadığı” söylenirken bu yüzyılda yaşananların ortada olduğunu belirten Tatar, insanoğlunun her çağda saldırgan olabileceğini ve halkın katliama maruz kalabileceğine vurgu yaptı. 
“Mehmetçik bizim güvenimizdir, asla adadan çıkmasına onayımız yoktur” diyen Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık bizim karakterimizdir” sözünü hatırlattı. 
Öte yandan  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde dün fahri doktora takdim edildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış ve Fahri Doktora Törenine katılan Cumhurbaşkanı Tatar, burada “Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği” konulu açılış dersini de verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.