banner913
banner932
banner1032

Mücahitler Derneği’nden Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e kınama…

banner1020

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i, 20 Temmuz’da Güney Kıbrıs’a giderek Barış Harekatı'nı Kınama” etkinliğine katılacağı gerekçesiyle kınadı.

banner974
Mücahitler Derneği’nden Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e kınama…

banner971
Dernek Başkanı Celal Bayar tarafından yapılan yazılı açıklamada, EOKA’nın yaptıkları, Kanlı Noel ve Ortega Raporu gibi olaylar hatırlatılarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan meşru hakkını kullanmak zorunda bırakıldığı vurgulandı.
“Aslında kınanması gereken 15 Temmuz 1974 tarihinde yapılmış olan Enosis darbesi ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ortadan kaldırılarak ‘Helen Cumhuriyeti’nin ilan edilmesidir.” denilen açıklamada, 15 Temmuz’da Enosis darbesi olmasaydı, 20 Temmuz’da Barış Harekatı’nın da olmayacağı ifade edildi.
Açıklamada, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın sadece Türklere değil Rum ve Yunanlılara da barış getirdiği ve adada 50 yıldır barış olduğu da kaydedildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.