banner913
banner932
banner1032

"Muhalefet, hazırlık yapmalı"

banner1020

CMIRS Direktörü Mine Yücel, muhalefetin hazırlıklarını yapması ve yönetime geldiği zaman sorunları nasıl çözmeyi planladığını seçmene iyi anlatması gerektiğini vurguladı

banner1045
"Muhalefet, hazırlık yapmalı"

banner971
Anketi değerlendiren CMIRS Direktörü Mine Yücel, söz konusu anketin Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan krizden önce yapıldığını vurguladı.
Yücel, ülkede böyle bir yönetim zaafiyeti varken muhalefetin de hazırlıklarını yapması gerektiğini anlattı.
Mine Yücel'in anket değerlendirmesi şöyle:
"Çalışmalarımız uzun zamandır ülke yönetiminde ciddi bir zaafiyet olduğunu göstermektedir.  Buna karşılık hemen hemen tüm anketlerde olası bir seçimde en yüksek oy alacak parti olarak UBP ortaya çıkmakta idi. Mart 2024 çalışmamızda bu durum değişmiş  ve CTP uzun zaman sonra ilk kez birinci parti durumuna gelmiştir.  Haziran 2024 ve son çalışmamız olan Eylül 2024 anketlerimizde de durum değişmemiş, CTP birinci parti olmaya devam etmiştir.
Unutulmamalıdır ki bu çalışma son meclis krizinden önce tamamlanmıştır.  Son krizin siyasi partilere herhangi bir yansıması olup olmayacağını zaman gösterecek olmasına rağmen genel olarak siyasete güveni daha da zedelediğini söylemek yanlış olmayacaktır. 
Ülkede böyle bir yönetim zaafiyeti varken muhalefetin de hazırlıklarını yapması ve yönetime geldiği zaman sorunları nasıl çözmeyi planladığını seçmene iyi anlatması gerekmektedir. ‘Gelen parti, giden parti tümü ayni’ söylemini eleştiren muhalefet partilerinin şu anda yönetimde olanlardan ne şekilde farklı olduklarını topluma anlatma ihtiyaçları vardır. "
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.