banner913
banner932
banner1032

“Neler çektiğimizi kimse bilemez”

banner1020

Ambulans kaçırma olayı ile gündeme gelen 31 yaşındaki Tolga Keçeli'nin annesi Selma Keçeli, yaşadıklarını anlattı: “Bizim neler çektiğimizi kimse bilemez. Çocuğumuzun gözümüzün önünde erdiğini görmek çok acı. Sizin de başınıza gelmeyecek diye sakın düşünmeyin. Yüreği yanmış bir anne olarak yalvarıyorum, zorunlu tedavi uygulamasının yasallaşmasını istiyorum”

banner1045
“Neler çektiğimizi kimse bilemez”

banner971
Serhatköy’de yaşayan Tolga Keçeli geçtiğimiz Cumartesi günü sabaha karşı çağrılan ambulansın ön koltuğuna binmek istemiş, isteği olmayınca ambulansı kaçırmıştı. Bunun üzerine tutuklanan Keçeli, Barış ve Ruh Sinir Hastanesi’ne yatırılmıştı.
Ülke gündeminde büyük yankı uyandıran bir olayla anılan, kendisini almak için gelen ambulansı kaçırıp Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giden ve bunu canlı yayında paylaşan 33 yaşındaki Tolga Keçeli’nin annesi Selma Keçeli sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten acılı anne, oğlunun uyuşturucu kullanmasıyla yaşadıkları zorlukları anlattı.
"Tolga, askere gidene kadar sigara bile içmemiş, kimseye saygısızlık yapmayan ve herkes tarafından çok sevilen bir genç olarak yaşadı," diyen Selma Keçeli, "Ta ki uyuşturucu denilen bu illetle tanışana kadar," şeklinde konuştu.
Acılı anne, yetkililere seslenerek, "Sizlere yüreği yanmış bir anne olarak yalvarıyorum, zorunlu tedavi uygulamasının yasallaşmasını istiyorum," ifadelerini kullandı.
Anne Selma Keçeli'nin açıklaması şöyle:
“Tolga Keçeli kimdir?
1993yılında Köşklüçiflik Mah. Lefkoşa'da doğmuş bir çocuktur
Babası Cebrail annesi Selma'nın dünyaya getirmiş olduğu evlatlarından ikincisidir
Tolga annesi, babası, Keçeli ailesinin fertleri Serhatköy halkı ve arkadaşları tarafından çok sevilen bir çocuk olarak büyümüştür
Tolga askere gidene kadar sigara bile içmemiş birisidir. kimseye saygısızlık yapmayan, herkes tarafından çok sevilen bir genç olarak yaşadı
Ta ki uyuşturucu denilen bu iletle tanışana kadar...
Tolga özel bir hastanede ameliyathanede Ameliyathane Teknisyeni olarak sağlık sektöründe çalışan, iş arkadaşları tarafından çok sevilen bir genç. Ama bu illete bulaştıktan sonra ne işi, ne de eski arkadaş ortamı kalmadı. Biz ailesi olarak hep yanında olmaya çalıştık. Son nefesime kadarda oğlumun yanında olacağım.
Biz anne baba olarak üç senedir uyku uyumadan işe gittiğimiz günlerimiz çok olmuştur. Dışardan ağzına geleni konuşmak ve düşüncesizce yorum yapmak çok kolay!
Bizim neler çektiğimizi kimse bilemez. Çocuğumuzun gözümüzün önünde erdiğini görmek çok acı bir gerçektir
Bir insanın kendi evladının bu maddelerden dolayı saldırganlaşması ve bundan baş edememesi çok zor çok acınası bir durum. Çocuğu ile birlikte tatile gidememesi onunla konuşmaması onu yalnız bırakmamak için kendini eve kapaması ne demektir bilir misiniz? Mecburen iş gitmek zorunda olduğunda onu yalınız bıraktığında  da uyuşturucu denilen mereti de çok kolay bir şekilde bulması ne acıdır.
Öyle bir hale geldik ki bu uyuşturucu denilen merette çok kolay ulaşılabilir olundu
Duyarlı olan herkese buradan sesleniyorum; buna son verelim lütfen!
Tüm anne babalara sesleniyorum çocuklarınızla ilgilenin onları yalınız bırakmayın bu olay bugün benim başımdaysa yarın sizlerin başına gelmeyeceğini kim garanti edebilir?
Ben buradan KKTC devlet adamlarına ve ileri gelen vatandaşlarımıza sesleniyorum; bu güzel vatanımızı ve çocuklarımızı korumak için denetimleri artırmanızı ve çocuklarımıza sahip çıkmanızı istiyorum.
Mecliste bulunan millet vekillerimiz bakanlarımız sizlere yalvarıyorum bu durumda olan çocuklarımızın tedavilerini kendi iradelerine bırakmayalım, lütfen ailelerin isteği üzerine zorunlu tedavi olsunlar
Sizlere yüreği yanmış bir anne olarak yalvarıyorum zorunlu tedavi olayını kuruldan geçirerek yasallaşmasını istiyorum
Allahım bizim yaşadıklarımızı kimseler yaşatmasın.
Oğlumun tedaviyi kabul edip sağlığına kavuşması ailecek güzel günler yaşamak için dualarınızı bekliyorum.
Allahım benim ve herkesin evlatlarını korusun.
Bu olayda yanımda olan aileme arkadaşlarıma arayan mesaj atan medyada da yanímda olan herkese çok teşekkür ederim.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.