banner913
banner932
banner1032

Şimon Aykut’a hapishanede saldırı girişimi

banner1020

Kuzey’de Rum malları üzerine inşaat yaptığı gerekçesiyle Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Şimon Aykut’a cezaevinde bir Suriye kökenli Rum vatandaşı tarafından saldırılmak istendiği iddia edildi

banner1045
Şimon Aykut’a hapishanede saldırı girişimi

banner971

KKTC’de birçok yatırımı bulunan ve bir süre önce Güney Kıbrıs’a aracı ile geçtiği sırasında “Rum malları üzerine inşaat yapmak ve satmak ile gelir ettiği” iddiasıyla tutuklanan Şimon Aykut’a cezaevinde bir Suriye kökenli Rum vatandaşı tarafından saldırılmak istendiği iddia edildi.

İddialara göre Suriye uyruklu Rum, Aykut’un yanına gelemeden hapishane arkadaşları tarafından etkisiz hale getirildi.

Şimon Aykut olayı ailesine aktararak yetkililerden yardım istedi.

Aykut’un ailesi, olayın ardından Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC yetkililerine konu ile ilgili bilgi ve açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, saldırının 29 Ağustos 2024 tarihinde mahkumların toplu bulundukları yemekhanede gerçekleştiği aktarıldı.

Suriye kökenli bir Rum vatandaşı olan Omar Altney’nin hapishaneye yeni gelmesinin ardından, elinde kredi kartlarına benzer keskinleştirilmiş bir cisimle bağırarak, “Nerede o İsrailli Yahudi ? Nerede?” diyerek Aykut’un üzerine yürümeye başladığı ve Şimon Aykut’un yanında oturan arkadaşları Türkiye doğumlu KKTC vatandaşı Müslüman bir arkadaşı ile diğer Müslüman mahkumlar, Aykut’un önüne geçerek saldırganı etkisiz hale getirdikleri öğrenildi.

Şimon Aykut hapishanede başına gelen olayı ailesi ile paylaşıp yetkililerden acil önlem alınmasını çağrısında bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.