banner913
banner932
banner1032

"Tarihi Yapılarımız Evkaf'ın Restorasyonlarıyla Yenileniyor"

banner1020

banner1045
"Tarihi Yapılarımız Evkaf'ın Restorasyonlarıyla Yenileniyor"

banner971
Kıbrıs Vakıflar İdaresi, kültürel mirasımıza sahip çıkmak amacıyla tarihi yapıların restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Geçmişten günümüze uzanan önemli yapıları koruma ve yenileme gayesiyle hareket eden Evkaf, çeşitli bölgelerde bakım ve onarım faaliyetlerine devam ediyor.

Son olarak, Geçitkale Camisi, Aziz Efendi Türbesi, Kurt Baba Türbesi, İttik Dede Türbesi ve Küçük Kaymaklı bölgesindeki eski mezarlık içerisinde bulunan şehitlik yenilenerek eski ihtişamına kavuştu. Bu restorasyon çalışmalarıyla, tarihi yapıların özgün özelliklerinin korunması ve gelecek nesillere hatırlanabilir bir tarih bırakılması amaçlanıyor.

Evkaf, kültürümüzü ve tarihimizi gelecek kuşaklara aktarabilmek için birçok tarihi eseri restore ederek kültürel değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyor. Restorasyon projeleri, tarihi yapıların zarar görmesini önlemek ve toplumun kültürel kimliğini güçlendirmek için büyük önem taşıyor.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.