banner913
banner932
banner1032

Tatar, “Kıbrıs Türk halkının kültürünü koruyalım. İki ayrı halk olmamızın nedeni kültürümüzdür"

banner1020

banner1045
Tatar, “Kıbrıs Türk halkının kültürünü koruyalım. İki ayrı halk olmamızın nedeni kültürümüzdür"

banner971
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve beraberindekileri kabul etti. 
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2-11 Ağustos’ta düzenlenecek 62. Mehmetçik Üzüm Festivali'ne davet edildiği kabuldeki konuşmasında, Mehmetçik Üzüm Festivali'nin ülkenin kültürünü yansıtan önemli bir festival olduğunu dile getirdi.
Tatar, turizmin gelişmesi ve yeni yatırımlarla ülkenin en gözde bölgelerinden birinin Bafra bölgesi olduğunu belirtti. 
 Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi'nin çalışmalarını takdir ettiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığı, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması bakımından üzüm ürünlerinin üretiminin önemli ve değerli olduğunu kaydetti. 
Üzüm Festivali'ne ülke genelinden katılımın olmasının önemine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkının kültürünü koruyalım. İki ayrı halk olmamızın nedeni kültürümüzdür. Uluslararası teamüllerde ayrı bir kültüre sahipsen, farklı bir tarihin varsa o zaman halk olma özelliğiniz vardır. Kıbrıs Türk halkı da tüm bu zengin özellikleriyle ayrı bir halk olma özelliğini koruyup sürdürmüştür.” diye konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.