banner913
banner932
banner1032

Turizm engellemeleri kabul edilemez"

banner1020

"Rum Yönetimi’nin, KKTC’ye gelecek turistleri engelleme girişimine tepki gösteren Başbakan Üstel, Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Türk Halkı’nın önemli gelir kaynağı olan turizm sektörümüze göz diktiğini vurguladı

banner1045
Turizm engellemeleri kabul edilemez"

banner971

Başbakan Ünal Üstel, Rum Yönetimi’nin, KKTC’ye gelecek turistleri engelleme girişimi ile ilgili açıklama yaptı.

Rum Yönetimi’nin yeni bir aksiyonla, Larnaka’dan ülkemize geçmek isteyen önceden rezervasyonlu turistleri kısıtlamak için adımlar attığına işaret eden Üstel, “Önce taşınmaz mülklere yatırım yapanların peşine düşen zihniyet, şimdi de Kıbrıs Türk Halkı’nın önemli gelir kaynağı turizm sektörümüze göz dikmiştir” dedi.

“ENGELLEMELER, KARMAŞIK BİR DURUM YARATMAKTADIR”

Ünal Üstel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçen turistlere yönelik uyguladığı engellemeler, uluslararası hukukun seyahat özgürlüğü ve devletlerin egemenlik hakları açısından karmaşık bir durum yaratmaktadır.

Bu tür uygulamalar, iki halk arasındaki gerilimi artırarak ayrımcılığa yol açmakta ve seyahat özgürlüğü gibi uluslararası hukukta korunması gereken hakları ihlal etmektedir.

Rum Yönetimi, bu engellemelerle Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlamak yerine, çözümden uzak bir tutum sergilemektedir.

“KINIYORUM”

Başlı başına, insan hak ve özgürlükleri ile bağdaşmayan, düşmanca düşüncenin tezahürü bu uygulamayı şiddetle kınıyorum.

Rum Yönetimi’nin, 1963 Yılı’ndan beridir Kıbrıs Türk Halkı’na yönelik uyguladığı sindirme siyasetini bu vesileyle reddediyorum.

Kıbrıs Adası üzerinde iki halkın arasında komşuluk ilişkilerini zedeleyen, iki halk arasında işbirliği olasılığını bir kez daha berhava eden Rum Yönetimi’ni akıl yoluna davet ediyorum.

Rum Yönetimi bilmelidir ki, ekonomik kuşatma ve sindirme politikalarına Kıbrıs Türk Halkı asla izin vermeyecektir.

Her fırsatta, Kıbrıs’ta çözüm istediğini söyleyen Rum Yönetimi’nin aklı ile bir uzlaşıya varmak mümkün olmayacaktır”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.