banner913
banner932
banner1032

Yeni cezaevi tıka basa dolu

banner1020

14 ile 18 yaş arası 7 çocuk, 19 ile 21 yaş arası 60 genç suçlu toplamda 700 kişi yeni cezaevinde

banner1045
Yeni cezaevi tıka basa dolu

banner971
Yapımı 2018 yılında başlayan Yeni Merkezi Cezaevi yüzlerce mahkûm ve tutukluya hizmet vermeye başladı ancak, ülkede artan suç oranı nedeniyle kapasite yine yeteriz kaldı.
1982 yılında 175 kişiye göre yapılan eski cezaevi de hala suçluları barındırmaya devam ediyor. ‘Mülteci’ ve ‘Sınır ihlali’ suçlarından 92 mahkûm ve tutuklunun bulunduğu eski cezaevinde sistem devam ediyor. 700’ü aşkın tutuklu ve mahkûmun bulunduğu yeni cezaevinde kapasite dolduğu zaman buraya aktarma yapılabiliyor.
ERDOĞAN: BLOK ARTIYORUZ
Adli Yıl kapanışında konuşan Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan, yeni yapılan cezaevinin yetersiz olduğuna dikkati çekti.
Yeni cezaevi kapasitesinin de yetersiz olduğunu kaydeden Erdoğan, kapasiteyi yükseltmek için blokları artırdıklarını kaydederek, “Yeni Merkezi Cezaevi kapasitesi 700’ü aştığı zaman mecburen eski cezaevini kullanıyoruz” dedi. Erdoğan, 14 ile 18 yaş arası 7 çocuk, 19 ile 21 yaş arası 60 genç suçlu toplamda 700 kişinin Yeni Cezaevinde olduğunu belirtti
BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YABANCI
Uyruklara bakıldığı zaman Merkezi Cezaevinde yabancı uyruklu öğrenci sayısının artışta olduğu ifade edilirken, mahkemelerde bir takım dil okullarının derslere katılmadığı halde yabancı uyruklu öğrencilere kayıt yaparak ülkemizde yasal statü kazandırmaya çalıştığı ispatlanmış suçlar hali hazırda Ağır Ceza mahkemelerinde görüşülüyor. Cezaevinde, Para Kambiyo Yasası’na aykırı suçlardaki artış nedeniyle, yabancı uyruklu mahkûm ve tutuklu sayısındaki artışta dikkatlerden kaçmazken, mahkemeler her kararında devletin denetim yetkisine vurgu yapıyor.
KAMU BÜTÇESİNE AĞIR YÜK
Ülkede son yıllardaki düzensiz göçmen sayısı da cezaevinin en büyük sorunu haline geldi. Özellikle savaş olan ülkelerden kaçıp ülkemize sığınan veya Avrupa ülkelerine geçmek için ülkemizi kullanmaya çalışan bu göçmenlerin ‘barınma,’ ‘yargılama’, ‘deport’ işlemlerinin kamu bütçesine ağır bir yük olduğu gözler önüne serilmekte.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.