banner913
banner932
banner1032

"ABD, çözüm için çalışıyor"

banner1020

ABD'nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Fischer, adada BM kararları zemininde adil ve kalıcı bir çözüme katkıda bulunmak için çalıştıklarını söyledi

banner1045
"ABD, çözüm için çalışıyor"

banner971
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Julie Fischer, ABD’nin Kıbrıs’ta adil ve kalıcı barış sağlanması hedefine bağlı olduğunu söyledi.
Güney'de yyaımlanan Politis gazetesinin haberine göre, ABD Büyükelçiliği’nde önceki gün, 1974 yılında adada ABD Büyükelçisi olarak görev yaptığı sırada öldürülen Roger Davis ile elçilik memuru Antoinette Varnavas anısına düzenlenen etkinlikte konuşan Fischer, Davis, Varnavas ve o dönemde ölen tüm kişilerin trajik kaybının 50 yıldır elçilik çalışanlarını etkilediğini kaydetti.
Habere göre Fischer, ABD Büyükelçiliği’nin adadaki iki toplum arasındaki iletişimin ilerletilmesini desteklediğini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) kararları zemininde adil ve kalıcı bir çözüme katkıda bulunmak için çalıştığını belirtti.
Fischer ayrıca, ABD’nin Kayıp Şahıslar Komitesi’nin yaptığı kritik işi desteklediğini de ifade etti.
Gazete, büyükelçilik binasında önceki gün, Davis ile Varnavas’ın anısına çelenk koyma töreni yapıldığını, ABD bayrağının yarıya indirildiğini ve Fischer’in Varnavas’ın Koruçam’daki mezarını ziyaret edeceğini yazdı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.