banner913
banner932
banner1032

AKEL'den dikenli teller konusunda Hristodluidis'e eleştiri

banner1020

banner1045
AKEL'den dikenli teller konusunda Hristodluidis'e eleştiri

banner971
AKEL, Hristodulidis hükümetinin, Anastasiadis hükümeti döneminde ara bölgeye çekilen dikenli teller hakkında artık bir politika belirlemesi gerektiği görüşünü ortaya koydu.
Haravgi'ye göre AKEL tarafından yapılan açıklamada, Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’nun, dikenli tellerin kaldırılacağını açıkladığı hatırlatılarak Hristodulidis hükümetinin bunu yerine getirmediği ve şu anda farklı konuştuğuna dikkat çekildi.
AKEL, Anastasiadis döneminde İçişleri Bakanı Nikos Nuris zamanında çekilen ve “Nuris setti” olarak ünlenen dikenli tellerin, murad edildiği gibi göçmen akışını engelleme sonucu vermediğine dikkat çekti.
Dikenli tellerin başardığı tek şeyin Rum sakinleri ve çiftçilerin mallarına ve arazilerine erişiminin kesilmesi olduğu belirtildi ve Rum yönetiminin ara bölgenin bir bölümünden feragat ettiği mesajını verdiği vurgulanan açıklamada, Hristodulidis hükümeti ve yetkililerine bu konudaki niyet ve kararlarını açıklama çağrısı yapıldı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.