banner913
banner932
banner1032

Amerikalıları Kuzey'e götürme sözü

banner1020

Rum basını, yabancılar tarafından kuzeydeki Rum mallarının “yağmalanması” dalgasının büyüdüğünü belirtti ve kurucusu Türk asıllı olan “DND Homes” isimli Amerikan şirketinin, kuzeye Amerikalıları götürme sözü verdiğini, bahse konu şirketin kuzeyde ofis açtığını bildirdi

banner974
Amerikalıları Kuzey'e götürme sözü

banner971
Güney'de yayımlanan Politis gazetesi “İşgal Altındaki Topraklardaki Kıbrıs Rum Mallarının Yağmalanması Dokuz Başlı Ejderha (Lerna Deniz Yılanı)” başlıklı haberinde yabancılar tarafından kuzeydeki Rum mallarının “yağmalanması” dalgasının büyüdüğünü ileri sürdü.
Kuzeydeki Rum mallarının satışıyla ilgili son günlerde, AFİK Group CEO’su Simon Mistriel Aykut’un tutuklanması ve bir Alman vatandaşı hakkında çıkarılan tutuklama emriyle ilgili haberlere geniş bir şekilde yer veren gazete kuzeydeki Rum mallarının, yabancı şirketlerin ve bağlı oldukları ülkelerde yaptıkları satış reklamlarıyla büyük boyutlar almaya başladığını da belirtti.
Gazete haberinde ayrıca, kurucusu Türk asıllı olan “DND Homes” isimli Amerikan şirketinin, kuzeye Amerikalıları götürme sözü verdiğini, bahse konu şirketin kuzeyde ofis açtığını yazdı.
Habere göre DİSİ Milletvekili aynı zamanda Rum Meclisi Göçmenler Komitesi üyesi olan Nikos Yeorgiu, Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’a “DND Homes” konusunda bir mektup göndererek bu konuda hangi bilgilere sahip olunduğu ve ne gibi tedbirlerin alındığına dair meclise bilgi vermesi talebinde bulundu.
Yeorgiu ayrıca ABD Büyükelçiliği’ne yönelik girişimlerde de bulunulup bulunulmadığını sorguladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.