banner913
banner932
banner1032

Barış Gücü’nün tatbikata katılmasına tepki

banner1020

Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün GKK'nın TSK ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği arama kurtarma tatbikatında yer alması, Rum tarafının tepkisini çekti

banner974
Barış Gücü’nün tatbikata katılmasına tepki

banner971
Rum basınında dün yer alan bir haberde Rum Yönetiminin, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün (UNFICYP) bir dizi faaliyetiyle ilgili şüpheleri olduğu bir zamanda, UNFICYP’in ise bazı hareketleriyle “yangına körükle gittiği” iddiasında bulunuldu.
UNFICYP’in İngiliz ve Slovakya birliklerinden bir grup Barış Gücü askeriyle birlikte, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'yle iş birliği içinde gerçekleştirdiği arama kurtarma tatbikatında yer aldığını yazan Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi’nin girişimlerine rağmen UNFICYP liderliğinin UNFICYP mensuplarının tatbikatta yer almasını önlememeyi tercih ettiğine işaret etti.
Haberde bu eylemin ara bölgedeki sığınmacılar konusuna eklendiği, aynı zamanda BM’nin Kıbrıs’taki temsilcilerinin bazı faaliyetleriyle ilgili şüpheleri de artırdığı kaydedildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.