banner913
banner932
banner1032

“Ben hazırım"

banner1020

Rum lider Hristodulidis, Rum tarafının “yapıcı yaklaşımının BM Genel Kurul toplantısı sonrasında herkes tarafından anlaşıldığını ve müzakerelerin başlaması için baskıların Türkiye’ye yöneldiğini söyleyerek “Ben hazırım, hedeflerimizi çok iyi biliyorum, kırmızı çizgilerimizi biliyorum" dedi

banner1045
“Ben hazırım"

banner971

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, 15 Ekim'de yapılacak üçlü görüşmeden “olumu bir şey beklediğini” ifade etti.

Güney'de yayımlanan Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in önceki gün gerçekleştirilen bir anma etkinliğinde yaptığı konuşmada “15 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek üçlü görüşmenin olumlu sonuçları olacağını umut ettiğini” söylediğini yazdılar.

Gazete, “Kıbrıs’ta herkesin üçlü görüşmeden olumlu bir şey çıkmayacağı değerlendirmesinde bulunduğu sırada Hristodulidis’in olumlu bir şey çıkması umudunu dile getirdiği” yorumunda bulundu.

Hristodulidis açıklamasının devamında, “Kıbrıs sorununa ilişkin her temas fırsatını değerlendirdiğini ve tüm olumsuzluklara karşın Kıbrıs sorununda yeni hareketlilik yaşanmasını sağladıklarını” belirterek “sistematik ve koordineli çalışmalarla Kıbrıs’ı gelişmeler sahnesine çıkarmayı, uluslararası toplumun gündemine yeniden getirmeyi, insani yardım koridoru ve dengeleyici bir faktör yapmayı başardıklarını” öne sürdü.

Kıbrıs Rum tarafının “yapıcı yaklaşımının BM Genel Kurul toplantısı sonrasında herkes tarafından anlaşıldığı ve özlü müzakerelerin, üzerinde uzlaşıya varılmış çerçeve temelinde yeniden başlaması için baskıların Türkiye’ye yöneldiği" iddiasında da bulunan Hristodulidis, “Ben hazırım, hedeflerimizi ve arzularımızı çok iyi biliyorum, kırmızı çizgilerimizi ve uzlaşı sınırlarını biliyorum ve 15 Ekim’de gerçekleştirilecek üçlü görüşmede olumlu sonuçlar olacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Hristodulidis, bu arada tüm alanlarda güç kazanmaları gerektiğini belirterek “ekonomik, savunma ve siyasi anlamda güçlü olmaları gerektiğini, devletin güçlendirilmesinin sadece Kıbrıs sorununda diyaloğun başlaması için değil fonksiyonel ve kalıcı bir çözüm için de gerekli olduğunu” vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.