banner913
banner932
banner1032

BM'nin Kıbrıs Temsilcisi için üç isim gündemde

banner1020

banner1045
BM'nin Kıbrıs Temsilcisi için üç isim gündemde

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Perşembe günü Almanya Başbakanı Olaf Scholz’la yapacağı görüşmede Kıbrıs sorunu ve BM temsilcisi atanması konusunun da ele alındığı ve üç ismin gündemde olduğu iddia edildi.
Haravgi ve diğer gazeteler, Hristodulidis’in Perşembe günü Almanya Başbakanı Olaf Scholz’la yaptığı görüşmede, BM Genel Sekreteri’nin en kısa sürede Kıbrıs sorunu konusunda bir temsilci atamasının gerektiğine vurgu yapıldığını yazdı.
Hristodulidis-Scholz görüşmesinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Almanya ziyareti sebebiyle yapıldığını vurgulayan gazete, Hristodulidis’in Scholz’a, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerine geri dönmeye hazır olduğunu ilettiğini aktardı.
Gazete, diplomatik kaynakların ise, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, temsilci olarak üç isimde yoğunlaştığını, bu üç adayın her birinin Kıbrıs sorununda bilgi ve tecrübe sahibi kişiler oldukları bilgisini verdiklerini de yazdı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.