banner913
banner932
banner1032

Doğu Akdeniz’de dörtlü tatbikat

banner1020

Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya, Doğu Akdeniz’de hava-deniz tatbikatı yapıyor

banner1045
Doğu Akdeniz’de dörtlü tatbikat

banner971

Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya son 4 yıldır ortaklaşa icra ettikleri “Evnomia” isimli hava-deniz tatbikatının beşincisini 12-18 Eylül tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de icra edecek.

Güney’de yayımlanan Fileleftheros’un haberine göre, “bölgedeki güvenlik ve istikrarı güçlendirmek ve serbest seyir” maksadını taşıyan tatbikat bu yıl Yunanistan’ın koordinatörlüğünde “Evnomia-5” kod ismiyle icra edilecek.

Katılımcıların hava ve deniz kuvvetlerinin operasyonel açıdan "birlikte çalışabilirliği ve karşılıklı anlayışı" hedefleyen tatbikatta hava ve deniz egzersizleri, deniz yasaklama unsurlarının incelenmesi, hava savunma harekatları, su üstü harekat ve denizaltı karşıtı operasyon, asimetrik tehditlere karşı operasyon, arama ve kurtarma operasyonları, sivil tahliyesi operasyonları ve siber savaş operasyonları icra edilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.