banner913
banner932
banner1032

“Erdoğan’ın açıklaması terörü cesaretlendiriyor”

banner1020

Rum lider Hristodulidis, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas’ın terör örgütü olmadığı” şeklindeki açıklamasının terörü cesaretlendirmekten başka bir şey olmadığını söyledi

banner1045
“Erdoğan’ın açıklaması terörü cesaretlendiriyor”

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi zirvesine varışında yaptığı açıklamada, Limasol Limanı’ndan deniz yoluyla Gazze’ye insani yardım gönderilmesi planını geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı ve Mısır Cumhurbaşkanı ile ele aldığını söyledi.
Hristodulidis, bunun öncesinde Avrupa Halk Partisi zirvesi çerçevesinde yaptığı açıklamada ise Gazze’ye yönelik “insani deniz koridoru” oluşturulmasından söz etti.
Güney Kıbrıs’ın, özellikle bölgedeki nüfusun tahliyesi konusunda üstlenmesi mümkün olan rolü üstlenmeye hazır olduğunu söyleyen Hristodulidis, halihazırda birçok AB üyesi ülkeden ve  ABD’den taleplerin bulunduğunu ifade etti.
Bölgeye komşu olan AB üyesi ülke olarak Güney Kıbrıs’ın, tüm komşu ülkelerle mükemmel ilişkileri koruduğunu ifade eden Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın ayrıca bir yandan AB’nin etkin müdahil olmasını diğer yandan da gerilimin azaltılması gerekliliğine ilişkin mesaj gönderdiğini belirtti.
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas’ın terör örgütü olmadığı” şeklindeki açıklamasını yorumlamasının istenmesi üzerine Hristodulidis, Erdoğan'ın bu sözünü Avrupa Konseyi üyeleri, AB üyeleri ve ABD’nin de duyacağını umduğunu söyledi.
Hristodulidis, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamalarının özlü olarak terörü cesaretlendirmekten başka bir şey olmadığını savundu ve terör faaliyetlerinin herhangi bir mazeretinin olamayacağını da ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.