banner913
banner932
banner1032

Güney'de 29 bin çocuk fakirlik sınırında yaşıyor

banner1020

banner1045
Güney'de 29 bin çocuk fakirlik sınırında yaşıyor

banner971
Güney Kıbrıs’ta 29 bin çocuğun fakirlik sınırında yaşadığı ve fakirlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.
Haravgi gazetesi, Rum Sosyal Refah Müsteşarı Marilena Evagoru’nun dün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ta fakirlik tehlikesiyle karşı karşıya olan çocuk sayısının 2023 rakamlarına göre 29 bin olduğunu söylediğini yazdı.
Evagoru; 2019’da bu rakamın 35 bin olduğunu ve 2030 yılına kadar 32 bine düşürmeyi hedefledikleri rakamı şimdiden 29 bine indirmeyi başardıklarını da vurguladı.
Öte yandan Alithia gazetesi, Rum İstatistik Enstitüsü’nün verilerinin, nüfusun yüzde 2,4’ünün ciddi maddi ve sosyal yoksunluk içerisinde bulunduğunu ortaya koyduğunu yazdı.
Gazete, enstitünün 2023 verilerinin, nüfusun yüzde 2,4’lük bir kesiminin, yani 22 bin kişinin ciddi maddi ve sosyal yoksunluk içerisinde olduğunu gösterdiğini vurguladı.
Habere göre konuya ilişkin bir araştırma, bu kişilerin, ürün, hizmet ve sosyal etkinliklerin yer aldığı 13 maddelik bir listenin 7 maddesine, ekonomik sebeplerle erişemediklerini ortaya koydu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.