banner913
banner932
banner1032

Güney'de nüfusun yüzde 70’ini alabilecek sığınak oluşturulması hedefleniyor

banner1020

banner1045
Güney'de nüfusun yüzde 70’ini alabilecek sığınak oluşturulması hedefleniyor

banner971
Güney Kıbrıs İçişleri Bakanı Konstandinos Yoannu, nüfusun yüzde 70’ini alacak kapasitede sığınaklar oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.
Simerini gazetesinde yer alan habere göre Yoannu, sığınak oluşturmak için önceliğin Yeşil Hat bölgesine, savaş durumunda hedef olan kritik altyapılara komşu bölgelere ve kırsal kesime verileceğini söyledi.
Habere göre Yoannu, mevcut sığınakların sayısının 2 bin 200 olduğunu ve nüfusun yaklaşık yüzde 30’unu sığdığını kaydederek, yüzde 70’ini sığacak şekilde yeni sığınaklar yapmaya niyetlendiklerini belirtti.
Yoannu ayrıca, sığınakların dışında, kiliseler ve devlet dairelerinin bodrum katlarının “korunma bölgesi” olarak belirlenebilmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.