banner913
banner932
banner1032

Güney Kıbrıs aracılığıyla Lübnan'dan 2 bin kişi tahliye edildi

banner1020

banner1045
Güney Kıbrıs aracılığıyla Lübnan'dan 2 bin kişi tahliye edildi

banner971
 Lübnan’dan Güney Kıbrıs aracılığıyla şu ana kadar 2 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Politis gazetesi, Lübnan’dan hava ve deniz yoluyla tahliyelerin devam ettiğini ve savaşın başlamasından bu yana, hava ve deniz yoluyla Güney Kıbrıs’a yaklaşık 2 bin kişinin ulaştığını yazdı.
Gazete, dün akşama kadar Lübnan’dan Güney Kıbrıs’taki havalimanlarına 1382 kişinin ulaştığını,  Avustralya’nın girişimiyle, çoğunluğu Avustralya vatandaşı olan 860 kişinin Güney Kıbrıs’ta bulunduğunu, bu rakamın yarıya yakınının da Güney Kıbrıs üzerinden farklı güzergahlara gittiğini kaydetti.
Slovakya’nın girişimiyle de Güney Kıbrıs’a 34’ü Slovak 100 kişinin gittiğini belirten gazete, şu ana kadar başka ülkelerden büyük tahliye operasyonları için herhangi bir talep gelmediğini yazdı.

Lübnan’dan tahliye edilen sivilleri misafir etmek için hazırlanan okula taşlı saldırı

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Lübnan’dan tahliye edilerek Güney Kıbrıs’a götürülecek sivilleri misafir etmek için hazırlanan okula, kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendiğini yazdı.
Gazete, Kiti köyündeki ortaokulun yaklaşık 60 camının kırıldığını ve duvarlara sprey boyalarla Nazi sembolleri ile faşist sloganlar yazıldığını kaydetti.
Haberde, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü de belirtildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.