banner913
banner932
banner1032

“Hedef, Türkiye’yi iki devletli çözümden vazgeçirmek”

banner1020

Atina’da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşen Rum Meclis Başkanı Dimitriu, hedefin Türkiye’yi iki devletli çözümden vazgeçmeye ikna edecek fırsatlar yaratıp, diyalog masasına oturmak olduğunu söyledi

banner1045
“Hedef, Türkiye’yi iki devletli çözümden vazgeçirmek”

banner971
Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Annita Dimitriu resmi davet üzerine önceki gün Atina’ya gitti ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştü.
Güney’de yayımlanan Alithia gazetesi, Dimitriu ile Miçotakis’in Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri, Doğu Akdeniz’deki ortak tahrikleri ve güvenlik durumunu ele aldıklarını kaydederek, bölge ülkeleri arasındaki enerji iş birliğine özel atıfta bulunulduğunu yazdı.
Gazete, Dimitriu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda hedefin, Türkiye’yi ısrarla savunduğu iki devletli çözümden vazgeçmeye ikna edecek fırsatlar ve perspektifler yaratıp, diyalog masasına oturmak olduğunu ifade ettiğini kaydetti.
Dimitriu, Miçotakis ile Kıbrıs sorununda gerçekçi bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi ile AB-Türkiye ilişkilerinde oluşacak perspektifle, Kıbrıs sorununda yeni bir dinamik oluşabileceğine işaret etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.